Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Obeležen Međunarodni dan pružanja prve pomoći

rssBookmark and Share

Prokuplje 14.09.2015. Topličke vesti

Crveni krst Prokuplje obeležio je Međunarodni dan pružanja prve pomoći pod sloganom “Budite heroj - godine nisu prepreka”.

Obeležen Međunarodni dan pružanja prve pomoći

Tim povodom sekcija prve pomoći Medicinske škole ”Dr Aleksa Savić” i podmladak OŠ “Ratko Pavlović-Ćićko” građanima su prezentovali kako i na koji način treba pružiti prvu pomoć povređenima.

Instruktor prve pomoći Gordana Bjelić i predavači Biljana Milenković i Dragan Tonić istakli su da svaki pojedinac, bez obzira na godine, treba da zna da pruži određenu pomoć povređenima.

– Tokom cele godine decu učimo i pokazujemo im kako u određenim situacijama da pristupe povređenima prilikom davanja prve pomoći. Podmladak i članovi sekcije prve pomoći Medicinske škole pokazali su solidno znanje i veštinu delovanja u zbrinjavanju i pružanju pomoći povređenima, rekli su oni i dodali da su građani Prokuplja bili oduševljeni onim što su deca pokazala tokom prezentacije zbrinjavanja povređenih.

U Prokuplju obeležen Međunarodni dan prve pomoći

Da sekcija prve pomoći Crvenog krsta Prokuplja dobro radi govori podatak da su oni nedavno na Međuregionalnom takmičenju koje je održano u Nišu, na kojem su učestvovale ekipe iz  Vranja, Leskovca, Pirota, Gadžinog Hana i drugih gradova sa juga Srbije, zauzela prvo mesto.

Tokom narednog vikenda prokupačka sekcija će učestvovati na Republičkom takmičenju u pružanju prve pomoći, koje će se održati u Beogradu.


#   Prokuplje   Crveni krst org.   Biljana Milenković   Dr Aleksa Savić medicinska škola   Ratko Pavlović Ćićko OŠ   prvo mesto   prva pomoć   Gordana Bjelić   Dragan Tonić
@


 Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima