Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Zajednički program za inkluziju u Prokuplju

rssBookmark and Share

Prokuplje 19.03.2018. Južna Srbija Info

U okviru Zajedničkog programa za inkluziju koji finansira Švajcarska agencija za saradnju i razvoj, volonteri Crvenog krsta posetili su Osnovnu školu za decu sa smetnjama u razvoju „Sveti Sava“ u Prokuplju.

Zajednički program za inkluziju u Prokuplju

-Naši voloneri dva puta nedeljno organizuju radionice u ovoj školi, u okviru programa koji je namenjen deci sa smetnjama u razvoju. Trudimo se da im kroz igru i druženje približimo razne teme, kao što su prva pomoć, zdravstvena preventiva i mnoge druge, s ciljem da im pomognemo da razvijaju svoje mentalne i fizičke sposobnosti, rekla je koordinator ovog projekta, Marija Lazić.

Program namenjen deci sa smetnjama u razvoju sprovodi se već 15 godina i ove godine juna meseca se završava. Zahvaljujući svojim volonterima,

Crveni krst Prokuplje uspešno je sproveo sve programske aktivnosti, namenjene obrazovanju dece sa smetnjama u razvoju i pomogao da se ona osećaju kao ravnopravni članovi društvene zajednice.


#   Prokuplje   Crveni krst org.   deca   Švajcarska agencija za razvoj   inkluzija   prva pomoć   smetnje u razvoju   Sveti Sava OŠ (smetnje u razvoju)
@


 Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima