Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Заједнички програм за инклузију у Прокупљу

rssBookmark and Share

Прокупље 19.03.2018. Јужна Србија Инфо

У оквиру Заједничког програма за инклузију који финансира Швајцарска агенција за сарадњу и развој, волонтери Црвеног крста посетили су Основну школу за децу са сметњама у развоју „Свети Сава“ у Прокупљу.

Заједнички програм за инклузију у Прокупљу

-Наши волонери два пута недељно организују радионице у овој школи, у оквиру програма који је намењен деци са сметњама у развоју. Трудимо се да им кроз игру и дружење приближимо разне теме, као што су прва помоћ, здравствена превентива и многе друге, с циљем да им помогнемо да развијају своје менталне и физичке способности, рекла је координатор овог пројекта, Марија Лазић.

Програм намењен деци са сметњама у развоју спроводи се већ 15 година и ове године јуна месеца се завршава. Захваљујући својим волонтерима,

Црвени крст Прокупље успешно је спровео све програмске активности, намењене образовању деце са сметњама у развоју и помогао да се она осећају као равноправни чланови друштвене заједнице.

Коментара: 0


#   Прокупље   Црвени крст орг.   деца   Швајцарска агенција за развој   инклузија   прва помоћ   сметње у развоју   Свети Сава ОШ (сметње у развоју)
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима