Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Обележен Међународни дан пружања прве помоћи

rssBookmark and Share

Прокупље 14.09.2015. Топличке вести

Црвени крст Прокупље обележио је Међународни дан пружања прве помоћи под слоганом “Будите херој - године нису препрека”.

Обележен Међународни дан пружања прве помоћи

Тим поводом секција прве помоћи Медицинске школе ”Др Алекса Савић” и подмладак ОШ “Ратко Павловић-Ћићко” грађанима су презентовали како и на који начин треба пружити прву помоћ повређенима.

Инструктор прве помоћи Гордана Бјелић и предавачи Биљана Миленковић и Драган Тонић истакли су да сваки појединац, без обзира на године, треба да зна да пружи одређену помоћ повређенима.

– Током целе године децу учимо и показујемо им како у одређеним ситуацијама да приступе повређенима приликом давања прве помоћи. Подмладак и чланови секције прве помоћи Медицинске школе показали су солидно знање и вештину деловања у збрињавању и пружању помоћи повређенима, рекли су они и додали да су грађани Прокупља били одушевљени оним што су деца показала током презентације збрињавања повређених.

У Прокупљу обележен Међународни дан прве помоћи

Да секција прве помоћи Црвеног крста Прокупља добро ради говори податак да су они недавно на Међурегионалном такмичењу које је одржано у Нишу, на којем су учествовале екипе из  Врања, Лесковца, Пирота, Гаџиног Хана и других градова са југа Србије, заузела прво место.

Током наредног викенда прокупачка секција ће учествовати на Републичком такмичењу у пружању прве помоћи, које ће се одржати у Београду.


#   Прокупље   Црвени крст орг.   Биљана Миленковић   Др Алекса Савић медицинска школа   Ратко Павловић Ћићко ОШ   прво место   прва помоћ   Гордана Бјелић   Драган Тонић
@


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима