Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Даница Спасић, ученица из Лесковца, победница такмичења "Млади посластичар"

rssBookmark and Share

Лесковац 22.03.2019. Јужна Србија Инфо

Након узбудљивих пет месеци, караван „Млади посластичар“ је завршио своје путовање и стигао до великог финала у Београду. Ученици школа из Аранђеловца, Смедерева, Шапца, Куле и Лесковца су се окупили како би одмерили снаге у припреми посластица.

Даница Спасић, ученица из Лесковца, победница такмичења "Млади посластичар"

Већ другу годину заредом, компанија "Дијамант" организује пројекат „Млади посластичар“ са циљем да овај слатки занат, који је све актуелнији, настави свој живот међу младим и амбициозним људима. Током претходних пет месеци, караван је са познатим посластичарем Здравком Гавриловићем обишао пет школа у Србији, где су се одржале радионице и интерна школска такмичења.

На овогодишњем такмичењу, учествовале су Економско угоститељска школа „Слободан Минић“ из Аранђеловца, Трговинско-угоститељска школа из Лесковац и Економско – трговинске школе из Смедерева, Шапца и Куле.

Одабраних петнаест ученика, из средњих стручних школа, током финала представило је вештине у припреми, али и креативност када су од намирница које су имали на располагању припремали посластице по свом избору. Њихов предавач Здравко Гавриловић, као и остали чланови жирија међу којима је била и прошлогодишња победница пројекта Милица Ђурђевић, похвалили су умеће будућих посластичара, а као победницу одабрали су Даницу Спасћ из Лесковца.

Компанија Дијамант наградиће победницу са вредним износом. Друго и треће место освојили су Вељко Милосављевић из Лесковца и Радован Глишић из Аранђеловца.

Победница Даница Спасић изјавила је да до сада није имала овакво искуство које јој је омогућило да кроз радионице са светски признатим посластичарем стиче нова знања у припреми посластица, али и да уједно има прилику да се упозна са начином рада и вештинама својих вршњака. Посебно је похвалила иницијативу компаније Дијамант, која је поред награде која значи сваком ученику, била и непроцењиво искуство за даљи професионални рад.

На крају такмичења, ученици су заједно са професорима, представницима компаније Дијамант и Здравком Гавриловићем уживали у дегустацији посластица различитих укуса од чоколаде, ваниле, воћа, а декорација је одушевила све присутне. Велико финале пројекта „Млади посластичар“ показало нам је да овај позив и даље живи, а да млади људи гаје велику љубав према овом слатком занату.

Коментара: 0


#   Лесковац   Трговинско-угоститељска школа Лесковац   Даница Спасић   Млади посластичар такмичење   Дијамант компанија
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима