Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Град Ниш није искористио могућност за доделу бесповратних средстава за мере популационе политике?!

rssBookmark and Share

Ниш 29.01.2019. З.С. Јужна Србија Инфо

Министарка Славица Ђукић Дејановић, други је пут за десет месеци у посети Нишвском округу, и како се чуло данас на конференцији за новинаре, лично је дошла да се увери како се спроводи, односно како се користе добијена бесповратна средства, за мере популационе политике у поједним локалним самоуправама.

Фото: Јужна Србија
Фото: Јужна Србија

"Ми смо данас, заједно са начелницом Нишавског округа Драганом Сотировски посетили Алексинац и општину Сврљиг и ситуација коју смо затекли је прилично охрабрујућа, пре свега мислим на начин како се расподељују средства добијена на конкурсу за мере популационе политике и како се промовише владина политика по том питању, рекла је ресорна министарка и додала да Град Ниш није конкурисао за поменута средства.

Начелница Сотировски каже, да је министарка Ђукић Дејановић, једна од ретких која је дошла, да се на лицу места увери како се спроводи владина политика на југу Србије, тачније у Нишавском округу. Она додаје да се у Нишавском округу на 1000 становника роди 9 беба, а умре петнаесторо људи, док је просечна старост становништва 44 године и да је спровођење државних мера врло битно, посебно кроз конкурсе, односно бесповратна средства, која треба да буду искоришћена за популаризацију и мотивисање за рађање, од стране локалних самоуправа.

Поред посете општинама Алексинац и Сврљиг, данас је у седишту Нишавског управног округа, одржан састанак министарке Ђукић Дејановић, начелнице Драгане Сотировски, са првим људима Топличког и Пиротског управног округа.

За побољшање демографске слике у Србији, ове године биће издвојено 650 милиона динара, рекла је ресорна министарка и најавила, да ће у марту бити расписан нови конкурс за доделу бесповратних средстава, за мере популационе политике.

Коментара: 0


#   Ниш   Алексинац   Славица Ђукић-Дејановић   Топлички округ   демографија   Драгана Сотировски   Пиротски округ   Нишавски управни округ   бесповратна средства   популациона политика
@GradonacelnicaN @


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима