Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Grad Niš nije iskoristio mogućnost za dodelu bespovratnih sredstava za mere populacione politike?!

rssBookmark and Share

Niš 29.01.2019. Z.S. Južna Srbija Info

Ministarka Slavica Đukić Dejanović, drugi je put za deset meseci u poseti Nišvskom okrugu, i kako se čulo danas na konferenciji za novinare, lično je došla da se uveri kako se sprovodi, odnosno kako se koriste dobijena bespovratna sredstva, za mere populacione politike u pojednim lokalnim samoupravama.

Foto: Južna Srbija
Foto: Južna Srbija

"Mi smo danas, zajedno sa načelnicom Nišavskog okruga Draganom Sotirovski posetili Aleksinac i opštinu Svrljig i situacija koju smo zatekli je prilično ohrabrujuća, pre svega mislim na način kako se raspodeljuju sredstva dobijena na konkursu za mere populacione politike i kako se promoviše vladina politika po tom pitanju, rekla je resorna ministarka i dodala da Grad Niš nije konkurisao za pomenuta sredstva.

Načelnica Sotirovski kaže, da je ministarka Đukić Dejanović, jedna od retkih koja je došla, da se na licu mesta uveri kako se sprovodi vladina politika na jugu Srbije, tačnije u Nišavskom okrugu. Ona dodaje da se u Nišavskom okrugu na 1000 stanovnika rodi 9 beba, a umre petnaestoro ljudi, dok je prosečna starost stanovništva 44 godine i da je sprovođenje državnih mera vrlo bitno, posebno kroz konkurse, odnosno bespovratna sredstva, koja treba da budu iskorišćena za popularizaciju i motivisanje za rađanje, od strane lokalnih samouprava.

Pored posete opštinama Aleksinac i Svrljig, danas je u sedištu Nišavskog upravnog okruga, održan sastanak ministarke Đukić Dejanović, načelnice Dragane Sotirovski, sa prvim ljudima Topličkog i Pirotskog upravnog okruga.

Za poboljšanje demografske slike u Srbiji, ove godine biće izdvojeno 650 miliona dinara, rekla je resorna ministarka i najavila, da će u martu biti raspisan novi konkurs za dodelu bespovratnih sredstava, za mere populacione politike.

Komentara: 0


#   Niš   Aleksinac   Slavica Đukić-Dejanović   Toplički okrug   demografija   Dragana Sotirovski   Pirotski okrug   Nišavski upravni okrug   bespovratna sredstva   populaciona politika
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima