Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Za više dece na jugu Srbije: Četiri opštine Nišavskog okruga dobile sredstva za sufinansiranje mera populacione politike

rssBookmark and Share

Niš 03.03.2020. Južna Srbija Info

Četiri lokalne samouprave Nišavskog okruga dobile su bespovratna sredstva za unapređenje mera pronatalitetne politike, danas su u Palati "Srbija" sa ministarkom prof. dr Slavicom Đukić Dejanović potpisale ugovore o dodeli sredstava, u prisustvovu načelnicr Nišavskog upravnog okruga Dragane Sotirovski.

Za više dece na jugu Srbije: Četiri opštine Nišavskog okruga dobile sredstva za sufinansiranje mera populacione politike

Četiri lokalne samouprave Nišavskog okruga, koje su aplicirale kod Ministarstva za populacionu politiku i demografiju, dobile su bespovratna sredstva za unapređenje mera pronatalitetne politike. Tim povodom su u  Palati "Srbija" sa ministarkom prof. dr Slavicom Đukić Dejanović potpisani ugovori o dodeli sredstava. Svečanosti potpisivanja i uručenja ugovora prisustvovala je načelnica Nišavskog upravnog okruga Dragana Sotirovski.

Opština Merošina je za unapređenje pronatalitetne politike od države dobila više od šest miliona dinara, a najveći deo sredstava utrošiće za kupovinu opreme za kabinet ginekološke ordinacije i kombi vozilo za prevoz dece. Učešće te opštine u odobrenim projektima je 1.372.000 dinara. 

Opštini Gadžin Han odobrena su sredstva od 7902.686 dinara i ova lokalna samouprava će sufinansirati 1.389.574 dinara za kupovinu minibusa za prevoz dece i uređenje mobilijara.

Aleksincu je za dva  kombi vozila, jedno za za Biblioteku, a drugo za Predškolsku ustanovu, Republika odobrila sredstva u iznosu 7.968.600 dinara, a ukupna vrednost projekta je 10.485.000 dinara.

Država je opštini Doljevac za dostavno vozilo za predškolsku ustanovu „Lane“ i druge odobrene projekte za poboljšanje demografske slike dala više od četiri miliona dinara.

Ministarka Đukić Dejanović rekla je da je u 2019. godini rođena 341 beba više u odnosu na prethodnu godinu, a u januaru 2020. godine rođeno je 245 beba više nego u istom mesecu 2019. godine što svedoči da pronatalitetne mere politike Republike Srbije daju rezultate.

Republika je za sufinansiranje mera populacione politike  za 2020. godinu obezbedila 650 miliona dinara  a  sredstva je dobilo 88 lokalnih samouprava, čiji su projekti prihvaćeni na Javnom pozivu Ministarstva.

Komentara: 1


#   Niš   Dragana Sotirovski   Vlada Republike Srbije   Slavica Đukić Dejanović   Nišavski upravni okrug   bespovratna sredstva   Komisija za pronatalitetnu politiku
@Vlada_SR @


 

▲ ▼ [+][-]


  • (+1) (-)

    Gorcilo, 03.03.2020.:
    Opstini Merosina dali novac da opremi ginekolosku ordinaciju pa zar za to ne treba da da pare Ministarstvo zdravlja, a ove pare da ste dali roditeljima sa vise dece ili za novorodjencad to je pomoc, a ovo je samo dobra predizborna propaganda.


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima