Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Hoće li Babović na mestu načelnika nastaviti uzlazni put Nišavskog okruga

rssBookmark and Share

Niš 26.09.2020. Z.Stojnić

Kako saznajemo, Petar Babović lekar iz Niša. postavljen je na mesto novog načelnika Nišavskog upravnog okruga. Rešenje o postavljenju potpisla je predsednica Vlade Ana Brnabić, 24. aprila.

Hoće li Babović na mestu načelnika nastaviti uzlazni put Nišavskog okruga

On će na tom mestu naslediti Draganu Sotirovski, aktuelnu gradonačelnicu Niša. Hoće li Babović biti aktivan funkcioner u službi građana ili birokrata, ostaje da se vidi.

O Baboviću se malo toga zna, osim da je po struci lekar (Medicina rada), kao i da je bio poverenik za zdravstvo Srpske napredne stranke u Gradskoj opštini Medijana.

Foto: Portal 018

Mišljenja novinara su podeljena, pre svega o značaju Nišavskog okruga i koliko to mesto "predtstavnika Vlade Srbije" u nekom delu zemlje zaista nešto znači u konkretnom smislu, ali svi se slažu da je i najniže funkcionersko mesto bitno za građane i može mnogo toga da doprinese, ako je na njegvovom čelu prava i aktivna osoba, a ne puki birokrata, koji čeka da mu prođe mandat.

Pre dolaska Dragane Sotirovski na čelo Okruga, krajem decebra 2017. godine, malo toga se dešavalo ili znalo, bar pred očima javnosti.

Novom načelniku Nišavskog upravnog okruga, sa jedne strane neće biti lako da u konkretnim akcijama "nasledi" Draganu Sotirovski, sa druge, ima otvoren put, mnogo toga završenog ali i započete akcije koje treba da nastavi i realizuje.

Ali, da ne kritikujemo unapred...

Kako je čuvena politička rečenica "dajemo sto dana" ponovo ušla u "modu", i to baš u Nišu, tako i mi, medijski poslenici, želimo novom načelniku Okruga da nastavi već prostrtom stazom i opravda svoje postavljenje.


#   Niš   Dragana Sotirovski   Vlada Republike Srbije   Ana Brnabić   Nišavski upravni okrug   Petar Babović
#GradonacelnicaN @Vlada_SR @anabrnabic @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima