Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Хоће ли Бабовић на месту начелника наставити узлазни пут Нишавског округа

rssBookmark and Share

Ниш 26.09.2020. З.Стојнић

Како сазнајемо, Петар Бабовић лекар из Ниша. постављен је на место новог начелника Нишавског управног округа. Решење о постављењу потписла је председница Владе Ана Брнабић, 24. априла.

Хоће ли Бабовић на месту начелника наставити узлазни пут Нишавског округа

Он ће на том месту наследити Драгану Сотировски, актуелну градоначелницу Ниша. Хоће ли Бабовић бити активан функционер у служби грађана или бирократа, остаје да се види.

О Бабовићу се мало тога зна, осим да је по струци лекар (Медицина рада), као и да је био повереник за здравство Српске напредне странке у Градској општини Медијана.

Фото: Портал 018

Мишљења новинара су подељена, пре свега о значају Нишавског округа и колико то место "предтставника Владе Србије" у неком делу земље заиста нешто значи у конкретном смислу, али сви се слажу да је и најниже функционерско место битно за грађане и може много тога да допринесе, ако је на његвовом челу права и активна особа, а не пуки бирократа, који чека да му прође мандат.

Пре доласка Драгане Сотировски на чело Округа, крајем децебра 2017. године, мало тога се дешавало или знало, бар пред очима јавности.

Новом начелнику Нишавског управног округа, са једне стране неће бити лако да у конкретним акцијама "наследи" Драгану Сотировски, са друге, има отворен пут, много тога завршеног али и започете акције које треба да настави и реализује.

Али, да не критикујемо унапред...

Како је чувена политичка реченица "дајемо сто дана" поново ушла у "моду", и то баш у Нишу, тако и ми, медијски посленици, желимо новом начелнику Округа да настави већ простртом стазом и оправда своје постављење.


#   Ниш   Драгана Сотировски   Влада Републике Србије   Ана Брнабић   Нишавски управни округ   Петар Бабовић
#GradonacelnicaN @Vlada_SR @anabrnabic @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима