Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Ministarka Đukić Dejanović: Devet beba na hiljadu stanovnika u Nišu - srpski prosek

rssBookmark and Share

Niš 14.12.2018. Južna Srbija Info

Ministarka bez portfelja zadužena za demografiju i populacionu politiku prof. dr Slavica Đukić Dejanović boravila je danas u Nišu gde se susrela sa gradonačelnikom Darkom Bulatovićem, sa kojim je razgovarala o demografskoj politici na lokalnom nivou.

Ministarka Đukić Dejanović: Devet beba na hiljadu stanovnika u Nišu - srpski prosek

“Niš se u pogledu demografije nalazi na republičkom proseku sa oko devet rođenih beba na hiljadu stanovnika, ali je neophodno ovaj trend podići na viši nivo i to ne samo finansijskom podrškom već i edukacijom na terenu”, rekla je ministarka.

“Najveći uspeh grada je što se danas sve obaveze izmiruju redovno u oblasti socijalne i populacione politike. Ukupno 150 miliona dinara godišnje Grad Niš  dotira kroz svoje direktne mere populacione politike,”rekao je gradonačelnik.

Ministarka je posle sastanka sa gradonačelnikom prisustvovala gradskoj sednici Saveta za zdravlje ,kojom je predsedavao prof.dr Branislav Tiodorović, a na kojoj se analiziraju pitanja vezana za funkcionisanje  zdravstvenih ustanova na nivou grada.Tema današnjeg saveta za zdravlje bila je upravo populaciona politika na lokalnom nivou i njihovo usklađivanje sa merama države.

Komentara: 0


#   Niš   Slavica Đukić-Dejanović   natalitet   demografija   Južna Srbija Info   Darko Bulatović   tema dana   Branislav Tiodorović   populaciona politika
@juznasrbija @DarkoBulatovic_ @


 


[ Dodaj komentar ]

{lg_push_subscription_title}

{lg_push_subscription_text}