Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Два дана седнице нишког парламента: "Корона изазвала" ребаланс буџета

rssBookmark and Share

Ниш 02.12.2020. Јужна Србија Инфо

У Официрском дому 30. 11. и 1. децембра, одржано је седмо заседање Нишког парламeнта. На почетку заседања Скупштине одборници су одали почаст блаженопочившем патријарху Српске православне цркве господину Иринеју.

Фото: Јужна Србија Инфо архива
Фото: Јужна Србија Инфо архива

У дводневном раду Скупштине града Ниша, разматрано је 38 тачака.

Одлуком одборника Скупштине Града Ниша смањен је расход у буџету за 165 милиона динара у односу на првобитни планирани износ и сада износи 11.198 милиона динара. Због епидемије вируса короне бројни пројекти нису реализовани па је то условило да се обим буџета смањи за 1.46 одсто. Повећан је износ трансфера градским општинама за 35 милиона.

Одборници су на овој седници Скупштине расправљали о изменама програма пословања ЈП Дирекције за јавни превоз, Апотекарске установе, ЈП „Ниш стан“, Народног позоришта и СЦ „Чаир“ као и о Статуту Установе „Мара“. Разматране су измене и планови генералне регулације подручја у нишким општинама, просечним ценама квадрата непокретности за утврђивање пореза на имовину наредне године, као и о одлуци о начину регулисања дуга закупаца градских пословних простора за април, мај и јун ове године. Усвојена је и одлука о проширењу делатности ЈКП „Горица“ чија ће надлежност, у наредном периоду, бити и одржавање зелених површина на гробљима. Овај посао је до сада обављало ЈКП „Медиана“.

Одборници су именовали новог в.д. директора Народног универзитета, као и чланове школских одбора у неколико школа. Одређени су и чланови надзорних одбора Установе „Маре“, Спортског центра „Чаир“ и Управног одбора одмаралишта Дивљана.

Изабрани су  председници и чланови девет скупштинских комисија и савета,  а усвојена је и Одлука о допунама Одлуке о накнадама одборника, председника и чланова радних тела, која прописује да одборник са инвалидитетом може остварити накнаду у износу од 20% од просечне нето месечне зараде по запосленом у Републици Србији према последњем објављеном податку републичког Завода за статистику, ради несметаног обављања функције одборника.


#   Ниш   буџет   седница   ребаланс   Скупштина града Ниша
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима