Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Dva dana sednice niškog parlamenta: "Korona izazvala" rebalans budžeta

rssBookmark and Share

Niš 02.12.2020. Južna Srbija Info

U Oficirskom domu 30. 11. i 1. decembra, održano je sedmo zasedanje Niškog parlamenta. Na početku zasedanja Skupštine odbornici su odali počast blaženopočivšem patrijarhu Srpske pravoslavne crkve gospodinu Irineju.

Foto: Južna Srbija Info arhiva
Foto: Južna Srbija Info arhiva

U dvodnevnom radu Skupštine grada Niša, razmatrano je 38 tačaka.

Odlukom odbornika Skupštine Grada Niša smanjen je rashod u budžetu za 165 miliona dinara u odnosu na prvobitni planirani iznos i sada iznosi 11.198 miliona dinara. Zbog epidemije virusa korone brojni projekti nisu realizovani pa je to uslovilo da se obim budžeta smanji za 1.46 odsto. Povećan je iznos transfera gradskim opštinama za 35 miliona.

Odbornici su na ovoj sednici Skupštine raspravljali o izmenama programa poslovanja JP Direkcije za javni prevoz, Apotekarske ustanove, JP „Niš stan“, Narodnog pozorišta i SC „Čair“ kao i o Statutu Ustanove „Mara“. Razmatrane su izmene i planovi generalne regulacije područja u niškim opštinama, prosečnim cenama kvadrata nepokretnosti za utvrđivanje poreza na imovinu naredne godine, kao i o odluci o načinu regulisanja duga zakupaca gradskih poslovnih prostora za april, maj i jun ove godine. Usvojena je i odluka o proširenju delatnosti JKP „Gorica“ čija će nadležnost, u narednom periodu, biti i održavanje zelenih površina na grobljima. Ovaj posao je do sada obavljalo JKP „Mediana“.

Odbornici su imenovali novog v.d. direktora Narodnog univerziteta, kao i članove školskih odbora u nekoliko škola. Određeni su i članovi nadzornih odbora Ustanove „Mare“, Sportskog centra „Čair“ i Upravnog odbora odmarališta Divljana.

Izabrani su  predsednici i članovi devet skupštinskih komisija i saveta,  a usvojena je i Odluka o dopunama Odluke o naknadama odbornika, predsednika i članova radnih tela, koja propisuje da odbornik sa invaliditetom može ostvariti naknadu u iznosu od 20% od prosečne neto mesečne zarade po zaposlenom u Republici Srbiji prema poslednjem objavljenom podatku republičkog Zavoda za statistiku, radi nesmetanog obavljanja funkcije odbornika.

Komentara: 0


#   Niš   budžet   sednica   rebalans   Skupština grada Niša
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima