Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Фекални поток на периферији Ниша

rssBookmark and Share

Ниш 21.12.2015. Лидија Георгијев, РТС

Низ улицу Бубањски хероји на периферији Ниша и даље се излива канализација, исто као и прошле године када смо указивали на овај проблем.

Фекални поток на периферији Ниша

Тамо је направљена канализациона мрежа која није везана за колектор, а грађани насеља Виногради су се на њу бесправно прикључули. Нишки водовод није завршио канализациону мрежу па ће град Ниш расписати тендер за новог извођача.

Фекални поток из шахте и даље се слива низ улицу Бубањски хероји, а Нишлије које живе у подножју и даље су беспомоћне.

"Седам година ми апелујемо на све градске институције да реше овај проблем, и нажалост до дана данашњег сви су остали глуви и слепи на све те наше апеле и молбе", каже Драган Радњеловић, Савет грађана Доње Међурово.

"Велика количина фекалија, возила пролазе прска, једно друго, фекалије носимо кучи, деца су играју опо кући и то је стварно неподношљиво", каже Србислав Живковић, мештанин.

Проблем је настао јер су се домаћинства из насеља Виногради прикључила на канализацију иако она није везана за колектор. Питају се грађани да ли неко сноси одговорност, између осталог, и због тога што је изградња 300 метара канализационе мреже годинама у плану.

"Сви се крију иза тог програма, а зна се да тај програм предлаже дирекција и усваја га градско веће и предлаже скупштини, онај ко реализује програм је градоначленик", каже Бранислав Јовановић, бивши директор Дирекције за изградњу града.

У међувремену канализациону мрежу до надвожњака урадило је приватно предузеће, а остатак је Скупштина града поверила Јавном комуналном предузећу Наисус.

"Уколико предузеће којем је такав посао поверен не може да испуни задатак ми имамо право да распишемо јавну набавку за било који посао из њихове области, они так посао нису завршили зато што су вероватно били растрзани на више места. Расписаћемо јавну набавку за тај део јер апсолутно тај проблем који грађани насеља виногради имају мора да се реши", каже Зоран Перишић, градоначелник Ниша.

Тендер ће бити расписан ових дана, иако су грађани на измаку стрпљења, процедура нажалост може да потраје.

Коментара: 0


#   Ниш   Градско веће   Доње Међурово   Зоран Перишић   Бранислав Јовановић   канализација   Дирекција за изградњу   Наиссус ЈКП   Скупштина града   Бубањски хероји улица  
@ProfdrPerisic @


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима