Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Булатовић наложио хитно решавање канализације у Комрену, процес успорава власник воћњака

rssBookmark and Share

Ниш 13.07.2018. Јужна Србија Инфо

Градоначелник Ниша Дарко Булатовић примио је делегацију мештана Горњег Комрена који су га упознали са проблемима изазваним недовршеном канализационом мрежом мрежом у овом насељу.

Булатовић наложио хитно решавање канализације у Комрену, процес успорава власник воћњака

Одмах након разговора градоначелник је, заједно са сарадницима из градског већа, али и представницима Дирекције за изградњу града и Јавно комуналног предузећа "Наиссус" обишао Комрен, како би се на лицу места, у разговору са мештанима изнашло решење и помогло људима којима се већ годинама канализација излива испред кућа.

Како је речено, једини излаз из ове ситуације је наставак изградње хумског колектора, привремено био заустављене због противљења једног од власника земљишта, да канализационе цеви продју кроз његов воћњак. Када тај проблем буде отклоњен, за решење невоља житеља Горњег Комрена биће потребно урадити свега пар стотина метара колектора, што ће омогућити да се и секундарна мрежа продужи за недостајућих стотинак метара и прикључи на колектор, што ће бити и коначно, трајно решење.

Градоначелник је издао налог свим надлежним службама да у најкраћем року отклоне све административне препреке, прибаве недостајућу документацију и што пре наставе са изгадњом колектора и секундарне мреже, како би се овај проблем трајно решио.

До тада, цистерне Наиссуса свакодневно ће празнити постојеће канализационе цеви и онемогућити изливање, јер то, на овим високим температурама, поред комуналног, може представља и велики медицински проблем, и опасност.

Наредни састанак градоначелника и мештана Комрена укључених у решавање овог питања, заказан је за понедељак, 16. јул када би требало да се додје и до коначног решења и одреди динамика даљих радова и активности на изградњи канализације у овом градском насељу.

Коментара: 0


#   Ниш   Дарко Булатовић   канализација   Дирекција за изградњу   воћњаци   Наиссус ЈКП   Комрен   парцела
@DarkoBulatovic_ @


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима