Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Форум младих научника девети пут у Нишу

rssBookmark and Share

Ниш 21.06.2023. Јужна Србија Инфо

Традиционални Форум младих научника одржан је у уторак на Универзитету у Нишу девету годину заредом. Форум је отворила супруга председника Србије Тамара Вучић.

Фото: Град Ниш
Фото: Град Ниш

"Увек сам ту да подржи образовање и младе људе. Србија донедавно није била добро место за научни рад, данас је то промењено и зато позивам младе да се образују, а ако касније и потраже додатно знање ван Србије, желим им да се овде врате и будућност пронађу у својој земљи, рекла је Вучић. Будите добри људи, будите племенити и хумани, стремите великим сновима, али не заборавите ко сте и одакле сте, поручила је Вучић.

Градоначелница Ниша Драгана Сотировски, поздрављајући присутне подсетила је шта све држава и Град Ниш чине како би подржали младе образоване људе. Сваке године додељујемо стипендије средњошколцима и студентима, у Нишу има све више места за стручњаке информационих технологија јер ћемо уз помоћ државе удвостручити капацитет нашег Научно технолошког парка, а завршавамо и Омладински центар где ће младе Нишлије моћи да се друже и размењују идеје, казала је Сотировски.

Форум младих научника има за циљ промоцију образовања, науке и правих вредности рекао је саветник у Министарству науке, технолошког развоја и иновација Јован Милић, који је пре 9 година и покренуо Форум. Време је да заборавимо на поделе и да подржимо све младе образоване људе како би наставили да се баве науком, зато смо и наградили 21. ученика генерације у нишким средњим школама, рекао је Милић.

На овогодишњем Форуму присутнима се обратило и пет младих и талентованих људи и то: Љиљана Коњевић из Математичке гимназије у Београду, Вукота Радовановић са Медицинског факултета у Нишу, Николија Бојковић са Електротехничког факултета у Београду, Андреј Вучковић, ученик ОШ “Чегар”, који је и најмлађи говорник и Маша Настић, ученица Гимназије “Светозар Марковић”.

 
 

 

 


#   Ниш   Драгана Сотировски   Јован Милић   Форум младих научника   Тамара Вучић
#GradonacelnicaN @


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима