Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Гимназијалка из Ниша везе своје цртеже

rssBookmark and Share

Ниш 27.03.2021. Прилог Кинеске медијске групе (ЦМГ)

За разлику од већине својих вршњака који слободно време проводе углавном уз мобилни телефон или рачунар, Анђелија Станчуловић (17) из Ниша, ученица трећег разреда гимназије "Стеван Сремац" слободно време користи за вез, цртање, сликање и часове балета.

Гимназијалка из Ниша везе своје цртеже

Њена страница на инстаграму са фотографијама радова броји већ 800 пратилаца.

"Везом сам почела да се бавим отприлике у ово време прошле године када је кренула цела ова ситуација са корона вирусом. Тада смо сви имали више времена и из досаде и радозналости сам почела да истражујем који би нови хоби волела да испробам. Вез ми се учинио занимљив зато што већ волим да цртам”, каже Анђелија.

Када је одлучила да везе Анђелија није имала ништа од прибора за вез међутим, када их је набавила схватила је да јој се тај посао заиста допада.

“Почела сам некако спонтано, нисам имала опрему, ни конце за вез, али касније сам схватила да ми се то доста свиђа. Радим отприлике пола године и задовољна сам како напредујем.”

С обзиром да се у њеној породици нико раније није бавио везом, Анђелија је готово све о везу научила из туторијала са јутјуба и других интернет платформи.

Сада су јој за вез једноставније слике потребна два до три сата, а за неке компликованије осам до 10 сати.

"Везем по завршетку обавеза, увече, то ме доста опушта. Не представља ми никакву обавезу, радим то са уживањем. Некако једва чекам да се вратим томе, кад завршим све друге обавезе”.

Осим што је веома талентована за цртање и сликање, Анђелија има изузетан дар за језике. Одлично говори немачки, енглески, италијански и латински, из којег је на државном такмичењу освојила четврто место.

Још увек јој је тешко да донесе коначну одлуку о томе шта ће студирати, мада ће то вероватно бити графички дизајн, а вероватно неће бити медицина, иако је њена мајка Јагода физиотерапеут, а отац Саша специјалиста физикалне медицине.

Прилог Кинеске медијске групе (ЦМГ)


#   Ниш   вез   Анђелија Станчуловић   цртеж
@


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима