Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Годишњи извештај ЛАФ-а: Медији у Нишу нису заинтересовани за истраживачко новинарство

rssBookmark and Share

Ниш 22.06.2016. Јужна Србија Инфо

Највећи број медија у Нишу није заинтересован за систематично, континуирано и професионално бављење истраживачким новинарством поводом корупцијских тема, оцена је ЛАФ-а у свом годишњем извештају.

Годишњи извештај ЛАФ-а: Медији у Нишу нису заинтересовани за истраживачко новинарство

У складу са Локалним планом за борбу против корупције Града Ниша ЛАФ је сачинио Годишњи извештај о стању корупције и антикорупције за Град Ниш за 2015.годину.

Медији

Највећи медији у Нишу: Телевизија Belle amie, Телевизија Зона плус, Телевизија Коперникус и Народне новине од септембра 2015. године не прате рад ЛАФ-а, а Нишка телевизија га не прати од новембра 2015.

У Годишњем извештају о власничкој структури и контроли медија, који је Савет за борбу против корупције објавио у фебруару 2015. године, сви ови медији, изузимајући Нишку телевизију која није анализирана, означени су као медији који су власнички, финансијски и уређивачки блиски властима.

Сви они, изузев Нишке телевизије, престали су да извештавају о ЛАФ-у када је ово тело започело мониторинг Конкурса за суфинансирање пројеката за остваривање јавног интереса у области јавногинформисања и најавило да ће мониторисати начин извештавања буџетски подржаних медија.

Нишка телевизија, која је предходно прилично ажурно пратила активности ЛАФ-а, „избацила“ га је из програма одмах након што је њен нови власник потписао купопродајни уговор и преузео уређивање телевизије. БИРОДИ, који, по нишком Локалном плану за борбу против корупције координира процесом мониторинга и евалуације тог плана, оценио је да је овакав однос нишких медија према ЛАФ-у „доказ да у Србији постоји цензура“.

ЛАФ Ниш

Комплетан извештај ЛАФ-а можете погледати овде:

http://www.lafnis.rs/wp-content/uploads/2016/05/LAF-Godisnji-izvestaj-za-2015.pdf


#   Ниш   медији   корупција   Народне новине   ЛАФ   БИРОДИ
@


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима