Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Корупција на локалу и даље врло изражена

rssBookmark and Share

Ниш 08.12.2016. Јужна Србија Инфо

На данас одржаној дебати у организаци Локаног антокорупцијског форума, разговарало се о степену корупције. Корупција је и даље врло изражена, нарочито на локалном нивоу, показују резултати истраживања.

Фото: Јужна Србија
Фото: Јужна Србија

Истраживање и анализа Бироа за друштвена истраживања, показују да се корупција у Србији још увек не смањује.

На дијалогу су говорили председник Скупштине града Ниша Раде Рајковић, градоначелник Ниша Дарко Булатовић, заменик директора Агенције за борбу против корупције Владан Јоксимовић, директор Бироа за друштвена истраживања (БИРОДИ) Зоран Гавриловић и координаторка ЛАФ-а Зорица Миладиновић.                                                                                                       

Непосредни повод за одржавање Дијалога са овом темом је актуелна израда модела Локалног акционог плана за борбу против корупције за који је надлежна Агенција за борбу против корупције, у сарадњи са локалним самоуправама и другим заинтересованим актерима. 

На основу овог модела би све локалне самоуправе у Србији у току 2017. године требало да донесу и усвоје Локалне акционе планове ове врсте. Очекује се да модел Локалног акционог плана понуди и модел локалних антикорупцијских тела која су задужена за његову реализацију.

Град Ниш је један од ретких градова у Србији који је већ усвојио Локални план за борбу против корупције, а ЛАФ Ниш је једино локално антикорупцијско тело које успешно функционише и, према оцени Агенције за борбу против корупције и других антикорупцијских актера, представља пример позитивне праксе. 

Врање је следећи град који би ускоро требало да оснује своје тело за борбу против корупције.

Коментара: 1


#   Ниш   Дарко Булатовић   корупција   Агенција за борбу против корупције   ЛАФ   Раде Рајковић   БИРОДИ   Зорица Миладиновић   Зоран Гавриловић
@DarkoBulatovic_ @


 

▲ ▼ [+][-]


  • (+1) (-0)

    stanko simic, 09.12.2016.:
    Preko nam je potrebna nova Agencija za borbu protiv korupcije koja će istražiti i poreklo imovine funkcionera , zaposlenih i finansijsko poslovanje u sadašnjoj ! Postojeća nema kredibilitet i treba je rasformirati. Zašto više niko ne pominje konferenciju za štampu na kojoj je Mario Spasić obelodanio dokaze o teškim finansijskim i zloupotrebama prilikom zapošljavanja u ovom državnom organu koji treba da bude kjlučna institucija u borbi protiv korupcije.


[ Додај коментар ]