Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Гост Ниша директот израелског Центра "Симон Визентал" Ефраим Зуроф, пријатељ српског народа

rssBookmark and Share

Ниш 13.09.2022. Јужна Србија Инфо

Градоначелница Ниша Драгана Сотировски разговарала је у Градској кући са осведоченим пријатељем Србије, Ефраимом Зурофом, директором израелског Центра Симон Визентал у Јерусалиму и чланом Међународне комисије за истраживање истине о Јасеновцу.

РТС Screenshot
РТС Screenshot

Водили смо занимљив разговор са уваженим гостом који је читав свој живот посветио откривању нациста који су изведени пред суд због злочина не само над јеврејским, већ и српским народом, рекла је градоначелница Ниша.

У разговору је учествовао почасни конзул Србије у Јерусалиму и директор представништва Привредне коморе Србије у тој земљи Александар Николић који је градоначелници Ниша пренео поздраве и предао писмо градоначелника Бершеве Рувика Даниловича, братског града, о обнови сарадње.

Драгана Сотировски захвалила је проф. др Драгану Милићу, директору Клинике за кардиохирургију, на којој је уз помоћ нама пријатељског Израела отворена прва Банка крви јужно од Београда, директору Регионалне привредне коморе Ниш Александру Милићевићу, Пословног клуба „Наисус“ Драгану Милошевићу и председници Јеврејске општине Ниш Јасни Ћирић на доприносу у развијању пријатељске сарадње између наше земље и Израела.


#   Ниш   Драгана Сотировски   Израел   Јевреји   холокауст   Александар Николић   Симон Визентал центар   Ефраим Зуроф
#GradonacelnicaN @


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима