Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Израелска фирма планира изгрању стамбеног комплекса на Палилули

rssBookmark and Share

Ниш 11.02.2021. Јужна Србија Инфо

Градоначелница Ниша Драгане Сотировски данас се први пут срела са Његовом екселенцијом амбасадораом Израела Јахелом Виланом, На сусрету су постављени темељи за унапређење будућих видова сарадње и проширења веза на пољу економије и културе.

Израелска фирма планира изгрању стамбеног комплекса на Палилули

Градоначелница Ниша упознала је Његову екселенцију са статусом и стањем на Јеврејском гробљу најављујући да ће Ниш аплицирањем према светским фондовима покушати да обезбеди пресељење око 500 становника ромског насеља, а да ће, како је речено, уз подршку израелске амбасаде тај комплекс бити касније конзервиран и заштићен.

Амбасадор Израела био је пријатно изненађен наменом синагоге као музејског и концертног простора и самим очувањем тог здања.

Драгана Сотировски подсетила је да је једна израелска фирма у Нишу саградила 18 паметних кућа, да је купила око два хектара земље у градској општини Палилула и да планира изградњу стамбеног комплекса вредног 35 милиона евра. У Научно-технолошком парку раде две израелске компаније.

Указујући да две земље повезује историја, амбасадор је рекао да се упознао са оним што Ниш може да понуди потенцијалним инвеститорима. Он је захвалио на гостопримству и оценио да су Јевреји у Србији увек били прихваћени и добродошли.

У разговору је учествовао директор Клинике за кардиохирургију проф. др Драган Милић који је најавио оснивање Удружења српско-израелског пријатељства.


#   Ниш   Драгана Сотировски   амбасадор   Израел   политика   историја   стамбене зграде   Јахел Вилан
#GradonacelnicaN @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима