Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Амбасадор Ирана посетио Ниш, поред добре сарадње са "Београдом" циљ су констркуктивни односи са што више градова у Србији

rssBookmark and Share

Ниш 14.08.2023. Јужна Србија Инфо

Градоначелница Ниша Драгана Сотировски састала се крајем прошле недеље у Градској кући са амбасадором Ирана у Републици Србији Рашидом Хасанпуријем.

Амбасадор Ирана посетио Ниш, поред добре сарадње са "Београдом" циљ су констркуктивни односи са што више градова у Србији

Амбасадор из Ирана је казао да је задовољан дипломатским односима са Србијом и да је мисија Амбасаде да изађу из Београда и посете што више градова у Србији. Он је градоначелници Сотировски предложио да се Ниш братими са неким од градова из Ирана и да се нада да ће ова идеја бити реализована у најкраћем року.

Додао је да се сарадња са Србијом одвија највише на трговинској размени у пољопривреди. Истако је и да ће са Привредном комором Србије разговарати о томе да делегација нишких привредника буде гост на неком од сајмова који се често организују у Ирану.

Договорена је и сарадња са спортским клубовима али и потенцијалним инвеститорима који су заинтересовани за извоз меса из овог дела Србије.

Градоначелница Сотировски је упознала амбасадора са свим предностима Ниша као универзитетског града у коме успешно ради Научно технолошки парк, као и да је због бројних погодности за инвеститоре Ниш проглашен градом са повољним пословним окружењем. Свака сарадња која је у обостраном интересу је добродошла.

Разматрана је сарадња и у области образовања а један од предлога је и отварање катедре за персијски језик.


#   Ниш   Драгана Сотировски   амбасадор   Иран   Рашид Хасанпури амбасадор Ирана
#GradonacelnicaN @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима