Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Амбасадор Италије у посети Нишу

rssBookmark and Share

Ниш 17.07.2023. Јужна Србија Инфо

Водили смо садржајан, обострано важан разговор у коме се чуло много корисних идеја на унапређењу привредне, научне и културне сарадње, оценили су градоначелница Ниша Драгана Сотировски и Његова екселенција амбасадор Италије у Србији Лука Гори после састанка у Градској кући.

Амбасадор Италије у посети Нишу

Од Његове екселенције чули смо много добрих вести које ће допринети унапређењу привредне сарадње са новим улагањима италијанских привредника у производне капацитета југа централне Србије где Ниш има посебно место, рекла је Драгана Сотировски.

Она је подсетила на важан стратешки положај Ниша, града са повољним пословним окружењем и седиштем Универзитета и Научно-технолошког парка.

Италија је обновила своју заинтересованост за регион Западног Балкана и Србије где би инвеститори могли да реализују своје пројекте, посебно на југу где Ниш може да буде значајно место у реализацији нових улагања, потврдио је Гори.

Он је изразио посебно задовољство због успешне сарадње италијанске компаније „Олимпиас“ са нишком локалном заједницом.

Његова екселенција Лука Гори ступио је на дужност у Србији прошлог лета и ово је прва званична посета Нишу.

У разговору су учествовали председница Градске општине Пантелеј Наташа Станковић, руководилац Сектора за планирање и управљање пројектима КЛЕР-а Иван Павловић, директор компаније „Олимпиас“ Ђовани Антониоли, добитник највише Награде Града Ниша „11. јануар“ ове године, са сарадницима, као и  Фабиана Урбани, први секретар и шеф економско – трговинског одељења и Лучано Катани, аташе за науку Амбасаде Италије у Србији.

 
 
 
 


#   Ниш   Драгана Сотировски   амбасадор   Италија   Лука Гори амбасадор Италије
#GradonacelnicaN @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима