Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Амбасадор Италије први пут у Нишу - мотивисати италијнске привреднике да улажу у овај део Србије

rssBookmark and Share

Ниш 09.10.2020. Јужна Србија Инфо

Његова екселенција италијански амбасадор Карло Ло Каш, боравио је у четвртак у Нишу. Каша је примила градоначелница Дргана Соторовски. Прва посета италијансог амбасадора Нишу, протекла је у топлој и срдачној атомосфери, разговарало се о унапређењу сарадње у области економије, културе и туризма.

Фото: Јужна Србија Инфо
Фото: Јужна Србија Инфо

На састанку у Градској кући, посебно је истакнута потреба за координираном мотивацијом италијанских привредника да улажу у овај део Србије.

Авио линија Ниш-Бергмо представља велику предност за брже повезивање два региона, а са изградњом ауто-пута до Драча, југ Србије ће бити повезан и са југом Италије.

Компанија "Олимпијас" је једна од већих у Нишу и запошљава око 1,000 радника, Док у србији послује 600 италијанских предузећа са преко 30.000 запослених.

Дуално образовање

Као вид активног школовања, истакнута је потреба за дуалним образовањем за потребе италијанских компанија.

Античке гробнице

Сотировски је затражила посредовање италијанског амбасадора, како би античке гробнице које се налазе на земљишту у власништву италијанских приврдника, биле доступне јавности.

Лов - ловни туризам

Опште је познато да су Италијани страствени ловци и да посећују неколико познатих локација у Србији. Ниш и околина поседују идеалне природне услове и станишта, које треба оплеменити додатним садржајем и учинити их још атрактивнијим за лов и ловни туризам.


#   Ниш   Драгана Сотировски   амбасадор   градска кућа   Италија   Карло Ло Каш
#GradonacelnicaN @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима