Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Ambasador Italije prvi put u Nišu - motivisati italijnske privrednike da ulažu u ovaj deo Srbije

rssBookmark and Share

Niš 09.10.2020. Južna Srbija Info

Njegova ekselencija italijanski ambasador Karlo Lo Kaš, boravio je u četvrtak u Nišu. Kaša je primila gradonačelnica Drgana Sotorovski. Prva poseta italijansog ambasadora Nišu, protekla je u toploj i srdačnoj atomosferi, razgovaralo se o unapređenju saradnje u oblasti ekonomije, kulture i turizma.

Foto: Južna Srbija Info
Foto: Južna Srbija Info

Na sastanku u Gradskoj kući, posebno je istaknuta potreba za koordiniranom motivacijom italijanskih privrednika da ulažu u ovaj deo Srbije.

Avio linija Niš-Bergmo predstavlja veliku prednost za brže povezivanje dva regiona, a sa izgradnjom auto-puta do Drača, jug Srbije će biti povezan i sa jugom Italije.

Kompanija "Olimpijas" je jedna od većih u Nišu i zapošljava oko 1,000 radnika, Dok u srbiji posluje 600 italijanskih preduzeća sa preko 30.000 zaposlenih.

Dualno obrazovanje

Kao vid aktivnog školovanja, istaknuta je potreba za dualnim obrazovanjem za potrebe italijanskih kompanija.

Antičke grobnice

Sotirovski je zatražila posredovanje italijanskog ambasadora, kako bi antičke grobnice koje se nalaze na zemljištu u vlasništvu italijanskih privrdnika, bile dostupne javnosti.

Lov - lovni turizam

Opšte je poznato da su Italijani strastveni lovci i da posećuju nekoliko poznatih lokacija u Srbiji. Niš i okolina poseduju idealne prirodne uslove i staništa, koje treba oplemeniti dodatnim sadržajem i učiniti ih još atraktivnijim za lov i lovni turizam.


#   Niš   Dragana Sotirovski   ambasador   gradska kuća   Italija   Karlo Lo Kaš
#GradonacelnicaN @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima