Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Izraelska firma planira izgranju stambenog kompleksa na Paliluli

rssBookmark and Share

Niš 11.02.2021. Južna Srbija Info

Gradonačelnica Niša Dragane Sotirovski danas se prvi put srela sa Njegovom ekselencijom ambasadoraom Izraela Jahelom Vilanom, Na susretu su postavljeni temelji za unapređenje budućih vidova saradnje i proširenja veza na polju ekonomije i kulture.

Izraelska firma planira izgranju stambenog kompleksa na Paliluli

Gradonačelnica Niša upoznala je Njegovu ekselenciju sa statusom i stanjem na Jevrejskom groblju najavljujući da će Niš apliciranjem prema svetskim fondovima pokušati da obezbedi preseljenje oko 500 stanovnika romskog naselja, a da će, kako je rečeno, uz podršku izraelske ambasade taj kompleks biti kasnije konzerviran i zaštićen.

Ambasador Izraela bio je prijatno iznenađen namenom sinagoge kao muzejskog i koncertnog prostora i samim očuvanjem tog zdanja.

Dragana Sotirovski podsetila je da je jedna izraelska firma u Nišu sagradila 18 pametnih kuća, da je kupila oko dva hektara zemlje u gradskoj opštini Palilula i da planira izgradnju stambenog kompleksa vrednog 35 miliona evra. U Naučno-tehnološkom parku rade dve izraelske kompanije.

Ukazujući da dve zemlje povezuje istorija, ambasador je rekao da se upoznao sa onim što Niš može da ponudi potencijalnim investitorima. On je zahvalio na gostoprimstvu i ocenio da su Jevreji u Srbiji uvek bili prihvaćeni i dobrodošli.

U razgovoru je učestvovao direktor Klinike za kardiohirurgiju prof. dr Dragan Milić koji je najavio osnivanje Udruženja srpsko-izraelskog prijateljstva.


#   Niš   Dragana Sotirovski   ambasador   Izrael   politika   istorija   stambene zgrade   Jahel Vilan
#GradonacelnicaN @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima