Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Градоначелник Ниша поручује из Кине: Ниш ће бити први "паметан" град у Србији

rssBookmark and Share

Ниш 27.04.2019. Јужна Србија Инфо

Градоначелник Ниша Дарко Булатовић данас је са потпредседником Владе Републике Србије и министром трговине, туризма и телекомуникација Расимом Љајићем и министром финансија Синишом Малим присуствовао састанку са руководством компаније “Хуавеј”.

Градоначелник Ниша поручује из Кине: Ниш ће бити први "паметан" град у Србији

Булатовић је, након сусрета, изразио задовољство чињеницом да је град Ниш обухваћен Меморандумом о сарадњи између Владе Србије и компаније “Хуавеј” о изградњи “паметних градова”.

Ниш“Начелно је договорено да Ниш буде прва локална самоуправа у Србији у којој би требало да буде реализован пројекат паметних градова. У том смислу ћемо у наредном периоду одабрати три комунална сервиса од тестираних седам, који ће бити обухваћени пилот пројектом. Пројекат паметног града ће у будућности знатно олакшати свакодневни живот становника Ниша”, рекао је Булатовић.

Потпредседник “Хуавеј” Ли Ђијан истакао је да ће делегација те компаније у наредне четири недеље посетити Ниш, како би на терену размотрили који би комунални сервиси били најпогоднији за имплементацију пројекта “паметних градова”. Он је додао и да би Ниш могао бити добар пример развоја концепта “паметних градова” не само у Србији, већ и у Европи.

 

Коментара: 0


#   Ниш   Дарко Булатовић   Расим Љајић   Кина   локална самоуправа   Дигитализација   Хуавеј (Кина)   паметни градови
@DarkoBulatovic_ @


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима