Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Из Народне странке у Нишу критикују градоначелников одлазак у Кину

rssBookmark and Share

Ниш 23.04.2019. Јужна Србија Инфо

"Грађани Ниша би одлазак својих легитимних представника у Кину требало да више као шансу, велику шансу за сарадњу, инвестиције и развој", пише у делу саопштења Народне странке у Нишу, поводом одласка градоначелника Ниша у Кину у оквиру посете званичне државне делегације тој земљи.

Из Народне странке у Нишу критикују градоначелников одлазак у Кину

Саопштење преносимо у целости..

Нажалост, Нишлије одлазак Дарка Булатовића у Кину виде као опасност и стрепе од тога шта би он тамо могао договорити. Или, да будемо прецизнији, шта би му могло бити наређено да потпише. 
 
Булатовићев одлазак у Кину нас враћа на два основна проблема на која Народна странка указује већ месецима. Пре свега, да ли је господин Булатовић довољно компетентан да у иностранству представља један универзитетски град?  
 
Да ли Нишлије заиста сматрају да у граду нема људи који би наш град у иностранству представљали боље од Дарка Булатовића?  
 
Народна странка скреће пажњу на то да грађани Ниша нису гласали за Булатовића и да он као такав није њихов легитимни представник, већ легитимни представник Српске напредне странке која га је на ту функцију именовала.  
 
Као такав, за своје потезе Булатовић не одговара грађанима Ниша, него само органима Српске напредне странке. 
 
Легитимни представник Нишлија би имао довољно интегритета да буде против отуђења нишког аеродрома, док Булатовић на тако нешто нема право.  
 
И баш то је разлог зашто је Дарко Булатовић именован за градоначелника Ниша. Баш то је разлог због чега напредњаци Нишлијама ускраћују њихово цивилизацијско право да директно бирају своје представнике. И баш зато Нишлије стрепе од онога што би Булатовић могао да потпише у Кини. 
 
А што се тиче дигитализације… 
 
Много је лепа идеја да се уличне светиљке аутоматски гасе када сване. Али хајде да идемо редом. Хајде прво да имамо светиљке које су довољно јаке да можемо видети пешаке на обележеним пешачким прелазима, на асфалту без рупа изнад уредно спроведене комуналне инфраструктуре.  
 
И, наравно, хајде да имамо представнике од којих се нећемо стидети. То би заиста био добар почетак. 
 

Коментара: 0


#   Ниш   Дарко Булатовић   Кина   Дигитализација   Народна странка
@DarkoBulatovic_ @StrankaNarodna @


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима