Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Iz Narodne stranke u Nišu kritikuju gradonačelnikov odlazak u Kinu

rssBookmark and Share

Niš 23.04.2019. Južna Srbija Info

"Građani Niša bi odlazak svojih legitimnih predstavnika u Kinu trebalo da više kao šansu, veliku šansu za saradnju, investicije i razvoj", piše u delu saopštenja Narodne stranke u Nišu, povodom odlaska gradonačelnika Niša u Kinu u okviru posete zvanične državne delegacije toj zemlji.

Iz Narodne stranke u Nišu kritikuju gradonačelnikov odlazak u Kinu

Saopštenje prenosimo u celosti..

Nažalost, Nišlije odlazak Darka Bulatovića u Kinu vide kao opasnost i strepe od toga šta bi on tamo mogao dogovoriti. Ili, da budemo precizniji, šta bi mu moglo biti naređeno da potpiše. 
 
Bulatovićev odlazak u Kinu nas vraća na dva osnovna problema na koja Narodna stranka ukazuje već mesecima. Pre svega, da li je gospodin Bulatović dovoljno kompetentan da u inostranstvu predstavlja jedan univerzitetski grad?  
 
Da li Nišlije zaista smatraju da u gradu nema ljudi koji bi naš grad u inostranstvu predstavljali bolje od Darka Bulatovića?  
 
Narodna stranka skreće pažnju na to da građani Niša nisu glasali za Bulatovića i da on kao takav nije njihov legitimni predstavnik, već legitimni predstavnik Srpske napredne stranke koja ga je na tu funkciju imenovala.  
 
Kao takav, za svoje poteze Bulatović ne odgovara građanima Niša, nego samo organima Srpske napredne stranke. 
 
Legitimni predstavnik Nišlija bi imao dovoljno integriteta da bude protiv otuđenja niškog aerodroma, dok Bulatović na tako nešto nema pravo.  
 
I baš to je razlog zašto je Darko Bulatović imenovan za gradonačelnika Niša. Baš to je razlog zbog čega naprednjaci Nišlijama uskraćuju njihovo civilizacijsko pravo da direktno biraju svoje predstavnike. I baš zato Nišlije strepe od onoga što bi Bulatović mogao da potpiše u Kini. 
 
A što se tiče digitalizacije… 
 
Mnogo je lepa ideja da se ulične svetiljke automatski gase kada svane. Ali hajde da idemo redom. Hajde prvo da imamo svetiljke koje su dovoljno jake da možemo videti pešake na obeleženim pešačkim prelazima, na asfaltu bez rupa iznad uredno sprovedene komunalne infrastrukture.  
 
I, naravno, hajde da imamo predstavnike od kojih se nećemo stideti. To bi zaista bio dobar početak. 
 

Komentara: 0


#   Niš   Darko Bulatović   Kina   Digitalizacija   Narodna stranka
@DarkoBulatovic_ @StrankaNarodna @


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima