Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

SZS Niš traži pravovremenu i jasnu reakciju komandanta Štaba za vanredne situacije

rssBookmark and Share

Niš 30.03.2020. Južna Srbija Info

Savez za Srbiju Niš, poziva komandanta Štaba za vanredne situacije u Nišu, da preuzme odgovornost u skladu sa funkcijom koju obavlja

Foto: Južna Srbija
Foto: Južna Srbija

Saopštenje.

S obzirom na ozbiljnost rastuće zdravstvene krize izazvane vrusom COVID-19, ubrzano širenje infekcije i rast smrtnosti, Savez za Srbiju Niš smatra da javni interes nalaže da komandant Štaba za vanredne situacije u gradu Nišu, Darko Bulatović, treba da se obrati građanima Niša i da u redovnim obraćanjima iznosi istinite informacije o trenutnoj zdravstvenoj situaciji u gradu, kao i da izvesti građane Niša o do sada preduzetim merama, kao i o onima koje namerava da preduzme.

Građani Niša su sve uznemireniji zbog očiglednog nedostatka kapaciteta za upravljanje krizom izazvanom virusom, zbog lažnih vesti i nepravovremenih informacija koje prouzrokuju širenje glasina i unose nemir i paniku među građane. Savezu za Srbiju se javljaju građani koji i pored očiglednih simptoma nisu testirani, sa pitanjima imaju li zdravstvene ustanove dovoljan broj testova na virus COVID-19?

Savez za Srbiju Niš, poziva komandanta Štaba za vanredne situacije u Nišu, da preuzme odgovornost u skladu sa funkcijom koju obavlja, i obezbedi:

1. Pravovremeno, redovno, centralizovano i objektivno informisanje građana Niša. Svi građani Niša, a posebno porodice obolelih imaju pravo na informaciju.

2. Da u cilju sprečavanja širenja infekcije, a u skladu sa merama propisanim za ponašanje u vanrednom stanju-zaustavi proizvodnju u svim velikim pogonima. Trenutno postupanje prema radnicima je nehumano i ugrožava ne samo njihovu bezbednost, već i bezbednost njihovih porodica, i grada u celini

3. Tražimo hitno anagžovanje većeg broja medicinskih radnika sa biroa za zapošljavanje, kako bi se adekvatno reagovalo na prve simptome bolesti.

Savez za Srbiju Niš upozorava na ozbiljnost situacije u Nišu i zahteva hitno i stručno reagovanje Štaba za vanredne situacije. Niš čeka. 

U Nišu, 29.3.2020.god. Savez za Srbiju Niš

 Dveri, Tamara Milenković Kerković, administrator GO Dveri Niš

Demokratska stranka, Dragana Rakić, poverenica za GO DS u Nišu

Narodna stranka, Ljuba Kostić, poverenik GO Narodne stranke u Nišu

Stranka slobode i pravde, Vojkan Vojinović, poverenik GO SSP u Nišu

Pokret za preokret, Irena Igić, poverenica GO PzP u Nišu

SS „Sloga“, Dejan Ilić, predsednik GO SS „Sloga“ u Nišu


#   Niš   Darko Bulatović   štab za vanredne situacije   Pokret za Preokret   Narodna stranka   Savez za Srbiju   Koronavirus
@DarkoBulatovic_ @StrankaNarodna @SavezZaSRB @


 Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima