Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

СЗС Ниш тражи правовремену и јасну реакцију команданта Штаба за ванредне ситуације

rssBookmark and Share

Ниш 30.03.2020. Јужна Србија Инфо

Савез за Србију Ниш, позива команданта Штаба за ванредне ситуације у Нишу, да преузме одговорност у складу са функцијом коју обавља

Фото: Јужна Србија
Фото: Јужна Србија

Саопштење.

С обзиром на озбиљност растуће здравствене кризе изазване врусом COVID-19, убрзано ширење инфекције и раст смртности, Савез за Србију Ниш сматра да јавни интерес налаже да командант Штаба за ванредне ситуације у граду Нишу, Дарко Булатовић, треба да се обрати грађанима Ниша и да у редовним обраћањима износи истините информације о тренутној здравственој ситуацији у граду, као и да извести грађане Ниша о до сада предузетим мерама, као и о онима које намерава да предузме.

Грађани Ниша су све узнемиренији због очигледног недостатка капацитета за управљање кризом изазваном вирусом, због лажних вести и неправовремених информација које проузрокују ширење гласина и уносе немир и панику међу грађане. Савезу за Србију се јављају грађани који и поред очигледних симптома нису тестирани, са питањима имају ли здравствене установе довољан број тестова на вирус COVID-19?

Савез за Србију Ниш, позива команданта Штаба за ванредне ситуације у Нишу, да преузме одговорност у складу са функцијом коју обавља, и обезбеди:

1. Правовремено, редовно, централизовано и објективно информисање грађана Ниша. Сви грађани Ниша, а посебно породице оболелих имају право на информацију.

2. Да у циљу спречавања ширења инфекције, а у складу са мерама прописаним за понашање у ванредном стању-заустави производњу у свим великим погонима. Тренутно поступање према радницима је нехумано и угрожава не само њихову безбедност, већ и безбедност њихових породица, и града у целини

3. Тражимо хитно анагжовање већег броја медицинских радника са бироа за запошљавање, како би се адекватно реаговало на прве симптоме болести.

Савез за Србију Ниш упозорава на озбиљност ситуације у Нишу и захтева хитно и стручно реаговање Штаба за ванредне ситуације. Ниш чека. 

У Нишу, 29.3.2020.год. Савез за Србију Ниш

 Двери, Тамара Миленковић Керковић, администратор ГО Двери Ниш

Демократска странка, Драгана Ракић, повереница за ГО ДС у Нишу

Народна странка, Љуба Костић, повереник ГО Народне странке у Нишу

Странка слободе и правде, Војкан Војиновић, повереник ГО ССП у Нишу

Покрет за преокрет, Ирена Игић, повереница ГО ПзП у Нишу

СС „Слога“, Дејан Илић, председник ГО СС „Слога“ у Нишу


#   Ниш   Дарко Булатовић   штаб за ванредне ситуације   Покрет за Преокрет   Народна странка   Савез за Србију   Коронавирус
@DarkoBulatovic_ @StrankaNarodna @SavezZaSRB @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима