Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Савез за Србију Ниш подржава одлуку власти да прихвати препоруке струке везано за пандемију коронавируса

rssBookmark and Share

Ниш 17.03.2020. Јужна Србија Инфо

Поштујући одлуку о увођењу ванредног стања у Републици Србији због пандемије вируса која је угрозила читав свет, а са којим се европске земље боре већ више недеља, Савез за Србију Ниш се, уместо на заказаној Конференцији за новинаре, обраћа нишкој јавности овим Саопштењем.

Савез за Србију Ниш подржава одлуку власти да прихвати препоруке струке  везано за пандемију коронавируса

Савез за Србију Ниш подржава то што је власт прихватила најважније савете струке и препоруке Савеза за Србију и почела да се према пандемији вируса COVID19 коначно односи са озбиљношћу које ова ситуација захтева.

Саопштење преносимо у целости...

Савез за Србију Ниш ће у данима пред нама обуставити све политичке активности и кампање. Као савез странака и покрета који чине одговорни људи забринути за судбину државе и народа, посветићемо се бризи за своје породице и свима којима је помоћ потребна.  Сада је време за бригу о здрављу, за солидарност и друштвену одговорност , а не за политички маркетинг, за панику и за злоупотребу ванредног стања у сврху политичке промоције, било које политичке опције , па ни странака које су на власти. 

Све своје ресурсе и инфраструктуру својих организација, стављамо на располагање Градском штабу за ванредне ситуације. 

Од власти очекујемо далеко озбиљнији приступ од овога који сматрамо закаснелим, јер су мере које се сада у Србији уводе, сви у окружењу већ увели. Док се вирус ширио Европом власт је расписивала изборе и сакупљала потписе стотине хиљада људи. Док су друге земље уводиле мере и ванредне ситуације, наша се власт смејала вирусу, а Ниш као једно од жаришта епидемије остављен без довољно информација, без адекватних тестова и без квалитетне и јавне реакције епидемиолошких служби. Прикупљање потписа за изборе на локалу дешавало се у исто време са сликама из окружења које су говориле о огромним размерама епидемије. 

Поштоваћемо све одлуке и мере државе у овој ванредној ситуацији, помоћи ћемо примену свих одлука које су интересу заштите од епидемије и у интересу здравља грађана Ниша. Нећемо, међутим толерисати злоупотребу ванредног стања у циљу промоције страначких интереса и у сврху предизборне кампање, какву већ започиње СНС поделом пакета и нуђењем помоћи пензионерима,  а од стране активиста са страначким обележјима СНС-а. 

Позивамо све грађане Ниша да својом дисциплином и поштовањем прописаних здравствених мера помогну да и ово ванредно стање превазиђемо заједно, да помогнемо својима и другима, а да након што ова велика опасност прође, наставимо борбу за бољу Србију. 

У Нишу, 17.3.2020.год. Савез за Србију Ниш

   Двери, Тамара Миленковић Керковић, администратор ГО Двери Ниш

  Демократска странка, Драгана Ракић, повереница за ГО ДС у Нишу  

  Народна странка, Љуба Костић, повереник ГО Народне странке у Нишу 

                          Странка слободе и правде, Војкан Војиновић, повереник ГО ССП у Нишу

              Покрет за преокрет, Ирена Игић, повереница ГО ПзП у Нишу

  СС „Слога“, Дејан Илић, председник ГО СС „Слога“ у Нишу

  СП „Отаџбина, Марија Спасић , повереница СП „Отаџбина“ у Нишу


#   Ниш   ДС   ванредно стање   Двери   Синдикат Слога   Покрет за Преокрет   Народна странка   Савез за Србију   Избори 2020   Коронавирус   ссп   Странка слободе и правде
@demokrate @SPDveri @StrankaNarodna @SavezZaSRB @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима