Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Градска општина Црвени крст обележила 18 година постојања и рада

rssBookmark and Share

Ниш 23.12.2022. Јужна Србија Инфо

Градска општина Црвени крст обележила је у четвртак 18 година постојања, а о раду и развоју општине са највећом територијом и највећим бројем села на територији Ниша говорио је њен председник Мирослав Милутиновић.

Обележавању Дана општине присуствовала је Верица Лазић, изасланица председника Србије Александра Вучића, заменица градоначелнице Ниша Душица Давидовић, председник Скупштине града Ниша Бобан Џунић, Његово Преосвештенство Епископ нишки Арсеније, директори јавних предузећа и установа, привредници.

Руководство Града и општине истрајно су радили на изградњи путне и комуналне инфраструктуре чинећи  живот у руралном и градском подручју бољим за грађане.

Обновљено је 11 улица и осам спортских терена, решен је проблем изворишта Пештер и Врело и омогућено уредно водоснабдевање села што је случај и у Рујнику. Радило се на комуналној и путној инфарструктури у насељу Шљака. На територији ГО Црвени крст почела је изградња фабрике за пречишћавање отпадних вода и решава питање каналисања у више насеља општине.

Специјално признање за допринос развоју општине и изградњи путне и комуналне инфраструктуре додељено је градоначелници Ниша Драгани Сотировски које је у њеном одсуству примила заменица Душица Давидовић.

Звање „Почасни грађанин“ додељено је власнику Пекаре „Бранковић“ Бранку Бранковићу.


#   Ниш   Црвени Крст градска општина   Мирослав Милутиновић   Душица Давидовић
@


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима