Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Хоће ли Србија увести обавезан пи-си-ар тест на уласку у земљу

rssBookmark and Share

Прешево 09.12.2020. Танјуг, РТС, Јужна Србија Инфо

Једна од мера за сузбијање коронавируса која се тренутно разматра је увођење обавезног пи-си-ар теста за оне који долазе у Србију уочи предстојећих празника, а настављамо свакодневно да одмеравамо мере и шта је још потребно учинити да би се ситуација држала под контролом, рекла је председница Владе Ана Брнабић.

Прелаз Прешево - архива
Прелаз Прешево - архива

Премијерка је на онлајн конференцији Америчке привредне коморе рекла да се наставља рад на превенцији евентуалних катастрофалних сценарија, како се не би затварала привреда или да затварање буде што мањег обима.

Она је рекла да ће се размотрити и то да ли ће наредне године бити потребан још неки вид подршке привреди.

Упитана о јавно-приватним партнерствима у здравству, Брнабићева је рекла да постоји заинтересованост за то и да се заједнички боримо са короном.

"Чини ми се да приватне здравствене установе нису на почетку пандемије биле заинтересоване за укључивање, али су биле расположене да дају и неке апарате, технику и просторије, у неким случајевима смо то користили, а у неким не", рекла је премијерка.

Брнабићева је, што се тиче капацитета за хоспитализацију, рекла да су они у приватним установама мали у односу на потребе, али да постоји спремност да се ипак наставе разговори о томе.

Што се тиче вакцинације, председница Владе је навела да је интерес да се што више људи вакцинише, да ће вакцина бити бесплатна али не и обавезна, и да је брину истраживања по којима само 20 одсто људи у Београду жели да се вакцинишсе.

"Надамо се да ће захваљујући доброј кампањи, током које ће се грађани информисати о томе да је вакцина безбедна, тај проценат бити много већи, јер је вакцинација потребна", навела је Брнабићева.

Указала је да је епидемиолошка ситуација у Србији тренутно врло комплексна, пошто и даље бележимо велики број новозаражених, и додала да је важно да, ипак, тај број не расте драматично, већ се одржава на одређеном нивоу.

Каже да се борба с коронавирусом наставља и да је број оболелих и даље висок.

"Надамо се да ће уколико будемо наставили да се придржавамо мера наредних дана или недељу дана тај број кренути да пада", рекла је Брнабићева на онлајн конференцији у организацији Америчке привредне коморе у Србији.

Коментара: 0


#   Прешево   Ана Брнабић   странци   Гранични прелаз   Коронавирус   ПСР тест
@anabrnabic @


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима