Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

За улазак у Србију биће неопходан негативан PCR тест

Bookmark and Share

09.05.2020. Јужна Србија Инфо

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић потврдила је да је усвојена одлука да ће грађанима Србије за улазак у земљу бити довољан негативан PCR тест, не старији од 72 часа, док ће у супротном морати у карантин на 14 дана.

Прелаз Градина 9.мај 2020.
Прелаз Градина 9.мај 2020.

Брнабић је истакла да грађани могу да изађу из Србије, док улазак у друге државе зависи од саме земље у коју путују.

Она је додала да је либерализован улазак странаца, што је важно због привреде и страних студената, којима ће такође бити потребан PCR тест који показује да су негативни на COVID-19, не старији од 72 часа, уз напомену да ће им донекле, ипак, бити ограничено кретање, у складу са потребама.

Премијерка је поручила да је за грађане и даље најважнија лична одговорност, јер нема више тако рестриктивних мера.

Она је констатовала да је данас забележен благи скок заражених коронавирусом у односу на јуче, али је било и више тестираних, а проценат износи приближно 1,6.

То није разлог за бригу јер смо данас имали највећи пад активних случајева. Ситуација је под контролом. Ванредно стање нисмо укидали док нисмо били потпуно сигурни да је ситуација под контролом, али грађани морају да имају свест да је ово нова нормалност док не буде вакцине, поновила је премијерка.

Брнабић је указала на то да је све на личној одговорности и упутила молбу грађанима да спроводе мере опреза, користе маске, рукавице, перу руке, држе дистанцу и поштују забрану великих окупљања.

Коментара: 0


#   Влада Републике Србије   Ана Брнабић   странци   тестирање   Гранични прелаз   Коронавирус
@Vlada_SR @anabrnabic @


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима