Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Za ulazak u Srbiju biće neophodan negativan PCR test

Bookmark and Share

09.05.2020. Južna Srbija Info

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić potvrdila je da je usvojena odluka da će građanima Srbije za ulazak u zemlju biti dovoljan negativan PCR test, ne stariji od 72 časa, dok će u suprotnom morati u karantin na 14 dana.

Prelaz Gradina 9.maj 2020.
Prelaz Gradina 9.maj 2020.

Brnabić je istakla da građani mogu da izađu iz Srbije, dok ulazak u druge države zavisi od same zemlje u koju putuju.

Ona je dodala da je liberalizovan ulazak stranaca, što je važno zbog privrede i stranih studenata, kojima će takođe biti potreban PCR test koji pokazuje da su negativni na COVID-19, ne stariji od 72 časa, uz napomenu da će im donekle, ipak, biti ograničeno kretanje, u skladu sa potrebama.

Premijerka je poručila da je za građane i dalje najvažnija lična odgovornost, jer nema više tako restriktivnih mera.

Ona je konstatovala da je danas zabeležen blagi skok zaraženih koronavirusom u odnosu na juče, ali je bilo i više testiranih, a procenat iznosi približno 1,6.

To nije razlog za brigu jer smo danas imali najveći pad aktivnih slučajeva. Situacija je pod kontrolom. Vanredno stanje nismo ukidali dok nismo bili potpuno sigurni da je situacija pod kontrolom, ali građani moraju da imaju svest da je ovo nova normalnost dok ne bude vakcine, ponovila je premijerka.

Brnabić je ukazala na to da je sve na ličnoj odgovornosti i uputila molbu građanima da sprovode mere opreza, koriste maske, rukavice, peru ruke, drže distancu i poštuju zabranu velikih okupljanja.

Komentara: 0


#   Vlada Republike Srbije   Ana Brnabić   stranci   testiranje   Granični prelaz   Koronavirus
@Vlada_SR @anabrnabic @


 


[ Dodaj komentar ]





Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima