Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Za ulazak u Srbiju od danas bez testa na koronavirus i samoizolacije

Bookmark and Share

22.05.2020. RTS, Južna Srbija Info

Svima koji ulaze na teritoriju Srbije više nije neophodan negativan test na koronavirus, niti dozvola komisije. Tu odluku usvojila je Vlada Srbije na preporuku Kriznog štaba. Svim osobama koje ulaze na teritoriju Srbije biće uručivana zdravstvena upozorenja.

Foto: RTS
Foto: RTS

Od danas, za ulazak u Srbiju, ni našim ni stranim državljanima nije potreban negativan pi-si-ar test, i nije obavezna samoizolacija od 14 dana.

Procedura je takva da nema više posebnih odobrenja za ulazak. Sanitarni inspektor više ne ispisuje rešenja, već putnici kao i ranije dolaze do kućice za pasošku i carinsku kontrolu. Tu im se uručuje zdravstveno upozorenje u kome piše da ukoliko su bili u kontaktu sa zaraženim od kovida 19 ili su bili u stranim bolnicama gde su bili u kontaktu sa zaraženima, da u narednih 14 dana smanje kontakte u domaćinstvima i na javnim mestima i da ako osete neki od simptoma se jave dežurnom epidemiologu.

Na upozorenju je i spisak zavoda za javno zdravlje u Srbiji. 

zolacija svim ljudima koji su do sada ušli u našu zemlju, a koja im je određena na 14 dana, jer nisu imali negativan nalaz testa, od danas se prekida.

Testiranje na lični zahtev koštaće 6.000 dinara na teritoriji cele Republike Srbije, dok će za studente i maloletne osobe testiranje i dalje biti besplatno, navedeno je u saopštenju.

Svim osobama koje ulaze na teritoriju Srbije biće uručivana zdravstvena upozorenja u kojima se navodi da ulaze na teritoriju na kojoj virus još cirkuliše, kao i načini prevencije infekcije.

Od danas će biti uspostavljeni letovi sa niškog aerodroma "Konstantin Veliki". Taj aerodrom nije radio od 18. marta. 

Mađarska kompanija "Viz er" prvi let je planirala za Dortmund. Sa niškog aerodroma i "Er Srbija" i "Rajan er" uskoro planiraju obnavljanje letova.

"Er Srbija" je obnovila komercijalni putnički saobraćaj. Prvi putnici su otišli za Cirih i Frankfurt.

Tokom puta svi putnici sve vreme moraju da nose maske, a dobrodošla je i dodatna zaštitna oprema - viziri i rukavice.


#   Vlada Republike Srbije   stranci   Er Srbija   Granični prelaz   Viz Er   Rajan er   Koronavirus
@Vlada_SR @airserbia @wizzair @Ryanair @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima