Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

За улазак у Србију од данас без теста на коронавирус и самоизолације

Bookmark and Share

22.05.2020. РТС, Јужна Србија Инфо

Свима који улазе на територију Србије више није неопходан негативан тест на коронавирус, нити дозвола комисије. Ту одлуку усвојила је Влада Србије на препоруку Кризног штаба. Свим особама које улазе на територију Србије биће уручивана здравствена упозорења.

Фото: РТС
Фото: РТС

Од данас, за улазак у Србију, ни нашим ни страним држављанима није потребан негативан пи-си-ар тест, и није обавезна самоизолација од 14 дана.

Процедура је таква да нема више посебних одобрења за улазак. Санитарни инспектор више не исписује решења, већ путници као и раније долазе до кућице за пасошку и царинску контролу. Ту им се уручује здравствено упозорење у коме пише да уколико су били у контакту са зараженим од ковида 19 или су били у страним болницама где су били у контакту са зараженима, да у наредних 14 дана смање контакте у домаћинствима и на јавним местима и да ако осете неки од симптома се јаве дежурном епидемиологу.

На упозорењу је и списак завода за јавно здравље у Србији. 

золација свим људима који су до сада ушли у нашу земљу, а која им је одређена на 14 дана, јер нису имали негативан налаз теста, од данас се прекида.

Тестирање на лични захтев коштаће 6.000 динара на територији целе Републике Србије, док ће за студенте и малолетне особе тестирање и даље бити бесплатно, наведено је у саопштењу.

Свим особама које улазе на територију Србије биће уручивана здравствена упозорења у којима се наводи да улазе на територију на којој вирус још циркулише, као и начини превенције инфекције.

Од данас ће бити успостављени летови са нишког аеродрома "Константин Велики". Тај аеродром није радио од 18. марта. 

Мађарска компанија "Виз ер" први лет је планирала за Дортмунд. Са нишког аеродрома и "Ер Србија" и "Рајан ер" ускоро планирају обнављање летова.

"Ер Србија" је обновила комерцијални путнички саобраћај. Први путници су отишли за Цирих и Франкфурт.

Током пута сви путници све време морају да носе маске, а добродошла је и додатна заштитна опрема - визири и рукавице.


#   Влада Републике Србије   странци   Ер Србија   Гранични прелаз   Виз Ер   Рајан ер   Коронавирус
@Vlada_SR @airserbia @wizzair @Ryanair @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима