Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Хотели арапског бизнисмена на југу Србије још у мраку због дуга за струју више од четири милиона динара

rssBookmark and Share

Црна Трава 07.11.2016. В.Пешић Блиц, Јужна Србија Инфо

Хотели "Србија" у Сурдулици, "Власина" и "Језеро" на Власинском језеру и "Вилин Луг" у Црној Трави, које је на аукцији 27. маја ове године купио арапски бизнисмен Али Абдула мс ел Маки из Катара за нешто више од миллион евра, још су у мраку, пише Блиц.

Хотел Вилин Луг, Фото: Приватна архива
Хотел Вилин Луг, Фото: Приватна архива

Због нагомиланог дуга пропалог Хотелско-угоститељског пртедузећа "Европа" из Сурдулице од 2,5 милиона динара, лесковачка Електродистрибуција искључила је струју непосредно пре преузимања објеката.

У међувремену су потраживања сурдуличких електричара од посрнуле приватизоване фирме премашила четири милиона динара и још нико не зна да ли ће држава да отпише дуг, или ће богати арапски шеикиз Катара бити принуђен да плати рачун.

Објекат "Власина"  Фото: В. Пешић / РАС Србија

Народни посланик и председник Скупштине општине у Сурдулици Новица Тончев сматра да Влада Србије треба да отпише големи дуг за утрошену електричну енергију и омогући да се премости струјни неспоразум између катарског шеика и ресорног министарства.

Дугогодишњи сурдулички политичар и високи функционер СПС-а Новица Тончев тврди да је обавеза државе да иностраном бизнисмену омогући да уђер несметано у посед без икаквих финансијских обавеза према Електропривреди Србије и да настави да инвестира у спортски туризам јужних крајева наше земље.

Директор погона лесковачке Електродистрибуције у Сурдулици Игор Костић рекао је да се чека да руководство Електропривреде Србије ускоро коначно одлучи да ли ће дуг за струју да буде отписан или ће га платити нови газда приватизованих угоститељских објеката.

И извор "Блица" потврђује да је уговором о продаји Хотелско-угоститељског предузећа "Европа" прецизирано да ће у случају продаје посрнулесурдуличке фирме наслеђени дугови бити отписани.

Иначе, приватизација четири хотела у Сурдулици, на Власини и Црној Трави прва је инвестиција Катара у Србији.

Осим тројице радника, сви запослени добили су отпремнине и добровољно напустили ХУП "Европа".

Господин Али Абдула ел Маки најавио је да ће на Власину да доведе и друге инвеституре из Катара.

Коментара: 0


#   Црна Трава   Сурдулица   Електродистрибуција   Власинско језеро   Новица Тончев   без струје   Хотел Језеро   Али Абдул ел Маки   Хотел Власина
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима