Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Из Ниша ускоро авиони лете за Трст и Анталију

rssBookmark and Share

Ниш 01.03.2013. Izvor: Novosti

Градско веће дало је зелено светло нишком аеродрому "Константин Велики“ да се на име текуће ликвидности задужи 25 милиона динара.

Из Ниша ускоро авиони лете за Трст и Анталију
Драган Бугариновић, директор аеродрома, каже да су принуђени на задуживање јер не могу да наплате своја потраживања од локалне самуправе, црногорског авиопревозника "Монтенегроерлајнса“ и Српско-руског хуманитарног центра за ванредне ситуације.

"Против сам задуживања и ово је први кредит у последњих пет година. До сада смо углавном отплаћивали наслеђене кредите, неких две милиона евра, али се нисмо задуживали. Морамо оспособити аеродром са 153 запослених за рад. Сам по себи није одржив и што пре се мора пронаћи решење", навео је Бугариновић

Према његовим речима, црногорски превозник коме град Ниш субвенционише летове од Ниша до Подгорице дугује 10 милиона динара, 15 милиона динара дугује им поменути Центар али и град по основу аутобуске линије 34 и још неких пројеката.

Бугариновић је најавио да ће од 26. априла бити два лета недељно за Трст, а повратна карта са свим таксама је 98 евра. Такође, од 12. јуна почеће и чартер летови до турског летовалишта Анталија.

Коментара: 0


#   Ниш   аеродром   Драган Бугариновић   чартер летови   6. април
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима