Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Чартер летови са нишког аеродрома до Швајцарске

rssBookmark and Share

05.10.2012. Autor: Rts

Са нишког аеродрома „Константин Велики“, од 8. децембра биће успостављени чартер летови до швајцарских градова Цириха и Женеве. Летови су намењени првенствено грађанима који живе и раде у Швајцарској, а празнике желе да проведу у Србији.

Чартер летови са нишког аеродрома до Швајцарске

Чартер летови са аеродрома „Цар Константин Велики“ Ниш – Цирих и Ниш – Женева, одржаваће се пет пута недељно, од 8. децембра ове године до 20. јануара 2013. Путнике ће превозити авиони СААБ 2000, са педесет седишта, швајцарске авио-компаније Дарвин ерлајн.

Кристијан Шнајдер, комерцијални директор Дарвин ерлајна каже да је у Цириху и Женеви живи близу 250 хиљада Срба, и да је то главни разлог што долазе у Србију.

Током 52 лета моћи ће да се превезе 3.400 путника, а летови из Женеве су новина. То значи и више посла за нишки аеродром, на коме већ неколико година није било чартер летова.

Директор аеродрома „Цар Константин Велики“ у Нишу Драган Бугариновић каже да је ово добар почетак, уколико се оствари оно што је планирано и да се нада да ће доћи на ниво који су имали пре пет, шест година.

Карта из Ниша у једном правцу коштаће 255, из Швајцарске 285, а повратна карта 395 франака. Сарадња је остварена преко специјализоване агенције „Ферал травел“, чији директор Драган Давидовић каже да је нишки аеродром новина у свему томе.

„Две године покушавамо да остваримо директан саобраћај са нишког аеродрома без успеха, сад смо на прагу да та идеја и тај циљ буду реализовани“, додаје Давидовић.

И после двадесетог јануара очекује се да ће летови бити настављени, као и да ће бити успостављена редовна авио-линија са Швајцарском.

Коментара: 0


#   саобраћај   Цар Константин Велики   аеродром   Драган Бугариновић   летови   чартер летови
@


 


[ Додај коментар ]