Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Измештање пруге из центра града и завршетак станова за снаге безбедности на две локације

rssBookmark and Share

Ниш 05.05.2022. Јужна Србија Инфо

На састанку у Градској кући, министра грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре у Влади Републике Србије Томислава Момировић са градоначелницом Ниша између осталох, говорило се о измештању пруге из центра Града и завршетак станова за снаге безбедности на две локације.

Фото: Град Ниш
Фото: Град Ниш

Говорило се о измештању пруге из центра града коју ће финансирати држава, истиче градоначелница Сотировски.

У овом тренутку у изградњи железничке обилазнице од Поповца до Просека, највећи проблем локалне самоуправе решавање статуса неколико породица које станују у згради некадашње Машинске индустрије у стечају.

"Будућа железничка обилазница око Ниша дуга је 22 километра, а на самој траси обилазнице потребно је уклонити 53 објекта", каже Момировић и додаје, да да ће Ниш за неколико година постати јправи саобраћајни центар, не само југа Србије, него југоистичне Европе. Јако је битно да се теретни саобраћај измести из центра Града, јер, поред свог значаја, утиче на квалитет живота грађана.

"Ниш ће наредне недеље почети са извођењем радова за које смо ми као Град у обавези. Почиње изградња саобраћајнице, водоводне каналицазије, расвете и топловода, а потом уређење целокупног простора“, казала је Драгана Сотировски говорећи о радовима на изградњи станова за припаднике безбедности у насељу "Стеван Синђелић" и "Ардија".

Коментара: 0


#   Ниш   Драгана Сотировски   пруга   станови   безбедносне снаге   обилазница   Томислав Момировић
#GradonacelnicaN @


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима