Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Ускоро израда социјалних карти за некадашње борце

rssBookmark and Share

Ниш 08.11.2018. Јужна Србија Инфо

Градоначелник Дарко Булатовић, градска већница Тијана Ђорђевић Илић и директор Центра за социјални рад Свети Сава Зоран Јовић. обишли су данас Удружење бораца "Гвоздени пук" где су са члановима удружења разговарали о реализацији пројекта прикупљања информација за стварање социјалних карти бораца, као основног документа на основу ког ће Град моћи да пружи помоћ људима који су бранили отаџбину и њиховим породицама.

Ускоро израда социјалних карти за некадашње борце

Како је речено, од преко 6000 колико се процењује да је било учесника рата у Нишу, до сада је пријаве попунило нешто нешто више од 1000 тако да је важно убрзати анкетирање и што пре окончати овај посао.

Градоначелник је поручио да је локална самоуправа осетила одговорност да и у практичном смислу помогне борцима, не само на причи и речима, већ и на конкретним делима и издвајањима новца из буџета, чиме се показује и однос Града према тим удружењима, као и поштовање према људима који су бранили земљу.       

Он је рекао да ће бити створене претпоставке да се наредне године, издвоји много више од 5 милиона динара, колико је за ову намену, издвојено ове године.

Већница Тијана Ђорђевић Илић и директор Јовић наглашавају да  ће се овим пројектом добити потпуна анализа стања у коме су борци и њихове породице, и према резултатима те анализе проценити шта су стварне потребе људи, и какве услуге треба пружити породицама а да оне њима буду стварно и најпотребније.

Већница Илић је додала да ће се по усвајању буџета Града Ниша за наредну годину расписати и конкурс за доделу средстава удружењима која окупљају некадашње борце за финансирање њихових програмских активности, чиме се ствара могућност да  локална самоуправа и на тај начин помогне борцима и њиховим породицама.

Анкетирање се за сада обавља у просторијама удружења Гвоздени пук  у Месној канцеларији Чаир у Душановој улици, а активисти овог удружења кажу да ће наредних дана почети обилазак и околних села, како би се и људима који немају могућности или времена да дођу до центра града помогло да буду анкетирани и пописани, како би стекли право на помоћ. Једна од идеја је и да се овај пројекат прошири на територију читавог Округа, где се процењује да има око 17.000 некадашњих бораца.

Коментара: 0


#   Ниш   борци   Дарко Булатовић   Гвоздени пук   локална самоуправа   Ана Ђорђевић   Центар за социјални рад Свети Сава   Тијана Ђорђевић   социјалне карте   Удружење Гвоздени Пук
@DarkoBulatovic_ @


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима