Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Извршитељ одредио себи 400.000 динара награде, епилог на суду

rssBookmark and Share

Београд 11.08.2017. Н1

Прича о јавном извршитељу из Ниша који је себи одредио скоро 400 хиљада динара награде за упешност посла, има судски епилог.

Извршитељ одредио себи 400.000 динара награде, епилог на суду

Суд ће утврдити да ли ће тај изност бити смањен и колико ће Нишлије Јелена Перовић и њен брат Душан Миладиновић морати да плате извршитељу за то што је спровео поступак. Њима је реституцијом враћен локал у ширем центру Ниша, чији су део морали да откупе од Града.

Јелена Перовић каже да је очекивала високе трошкове, али не и да укупан износ буде скоро пола милиона динара, а награда 396 хиљада, кад већ морају да откупљују своју имовину, чиме им је трећи пут држава нанела штету.

Извршитељи у томе не виде своју одговорност, писања медија о овом случају назвали су бруталним и објашњавају да поступају у складу са законом и прописаним тарифама.

"То је уобичајена законска процедура, још једанпут да кажем разуме с људског аспекта повериоце, они су наследници, добили су имовину која им је некад одузета, не у целости, морају да сносе трошкове, ал то тако јесте, закон тако прописује и сам поступак реституције и сам поступак деобе једноставно то није моја добра воља да ли хоћу да поштујем или не те одредбе", каже јавни извршитељ Небојша Спасојевић.

Н1

Коментара: 0


#   Београд   приватни извршитељи   Јелена Перовић   Душан Миладиновић   Небојша Спасојевић
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима