Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Izvršitelj odredio sebi 400.000 dinara nagrade, epilog na sudu

rssBookmark and Share

Beograd 11.08.2017. N1

Priča o javnom izvršitelju iz Niša koji je sebi odredio skoro 400 hiljada dinara nagrade za upešnost posla, ima sudski epilog.

Izvršitelj odredio sebi 400.000 dinara nagrade, epilog na sudu

Sud će utvrditi da li će taj iznost biti smanjen i koliko će Nišlije Jelena Perović i njen brat Dušan Miladinović morati da plate izvršitelju za to što je sproveo postupak. Njima je restitucijom vraćen lokal u širem centru Niša, čiji su deo morali da otkupe od Grada.

Jelena Perović kaže da je očekivala visoke troškove, ali ne i da ukupan iznos bude skoro pola miliona dinara, a nagrada 396 hiljada, kad već moraju da otkupljuju svoju imovinu, čime im je treći put država nanela štetu.

Izvršitelji u tome ne vide svoju odgovornost, pisanja medija o ovom slučaju nazvali su brutalnim i objašnjavaju da postupaju u skladu sa zakonom i propisanim tarifama.

"To je uobičajena zakonska procedura, još jedanput da kažem razume s ljudskog aspekta poverioce, oni su naslednici, dobili su imovinu koja im je nekad oduzeta, ne u celosti, moraju da snose troškove, al to tako jeste, zakon tako propisuje i sam postupak restitucije i sam postupak deobe jednostavno to nije moja dobra volja da li hoću da poštujem ili ne te odredbe", kaže javni izvršitelj Nebojša Spasojević.

N1

Komentara: 0


#   Beograd   privatni izvršitelji   Jelena Perović   Dušan Miladinović   Nebojša Spasojević
@


 


[ Dodaj komentar ]

{lg_push_subscription_title}

{lg_push_subscription_text}