Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Један у милион: Обнова друге школе

rssBookmark and Share

Бабушница 20.02.2014. Танјуг

Представници Фондације "Ана и Владе Дивац" посетили су Основну школу "Деспот Стефан Лазаревић" у Бабушници, другу школу која ће бити обновљена.

Један у милион: Обнова друге школе

Обнову школе и куповину неопходних наставних средстава и школског намештаја омогућиле су донације 20.000 грађана.

Како је саопштила данас та фондација, Споразум о сарадњи између школе "Деспот Стефан Лазаревић" и Фондације "Ана и Владе Дивац" биће потписан почетком марта, када ће почети и радови на обнови ове школе.

Захваљујући кампањи "Један у милион", ученици школе у Бабушници завршиће ову школску годину са новим кабинетима, обновљеним школским двориштем и фискултурном салом.

Општина Бабушница смештена је у долини реке Лужнице и на обронцима околних планина, која са својих 12.000 становника спада у једну од најсиромашнијих општина у Србији, а Основна школа "Деспот Стефан Лазаревић", основана је давне 1886. године.

У првој школској години свога постојања имала је 41 ученика и била смештена у приватној кући, а данас је рад у школи организован у 20 матичних и 11 издвојених одељења у околним селима.Школа има 563 ученика и 50 запослених наставника и стручних сарадника.

Школа у Бабушници, на основу оцене Комисије добила је највећи број бодова од укупно пријављених 269 школа са територије Републике Србије, а у складу са утврђеним критеријумима.

Квалитена пријава школе омогућила је Комисији да стекне јасан увид у проблеме са којима се њени ђаци и колектив свакодневно суочавају.

Спремност да пруже подршку обнови школе у Бабушници исказали су и председник Општине Саша Стаменковић, као и Дејан Лазаревић, председник Скупштине општине, на заједничком састанку са представницима Фондације, одржаном после обиласка школе.

Захваљујући подршци 10.000 донатора, појединаца и компанија из Србије и дијаспоре, за прва три месеца кампање прикупљена су средства за обнову школе у селу Буровац, код Петровца на Млави, а у наредна три, уз подршку још 10.000 људи, и средства неопходна за обнову друге школе.

У току је акција прикупљања средстава за остале школе које су се пријавиле за учешће у овој акцији и тражиле помоћ у обнови и опремању. "Придружите се и помозите нам да обновимо школе у Србији", поручује се у саопштењу.

 

Коментара: 0


#   школе   Бабушница   Стефан Лазаревић   донација   Владе Дивац   председник општине   Саша Стаменковић   Општина Бабушница
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима