Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Фондација Дивац обновила школу

rssBookmark and Share

Бабушница 12.06.2014. РТС

Захваљујући Фондацији "Ана и Владе Дивац" обележен завршетак радова на обнови основне школе "Деспот Стефан Лазаревић".

Фондација Дивац обновила школу

Фондација "Ана и Владе Дивац" у оквиру пројекта "Један у милион" у овој школској години помогла је обнову седам школских објеката у Србији. Данас је у Бабушници обележен завршетак радова на обнови основне школе "Деспот Стефан Лазаревић".

Захваљујући Фондацији "Ана и Владе Дивац" у Бабушници је обележен завршетак радова на обнови основне школе "Деспот Стефан Лазаревић".

Последњи час у овој школској години ученици 7-1 разреда имали су у обновљеном кабинету.

"Вириле су неке цевке из пода, под је био пропао. Сада је много лепше и за учење и за разумевање. И табле су много боље, онако се ништа није видело, а сада је све боље", каже Немања Митић, ученик 7. разреда.

У Основној школи "Деспот Стефан" у Бабушници истичу да значај помоћи Фондације "Дивац" није само материјални.

"Вратили су нам веру у људе, да постоје добри људи, да постоји неко ко мисли помало и на природне науке, које су, да не претерам, али заиста стављене негде на маргини", каже Слађана Стојановић, наставница хемије.

Донацијом у износу од 25 хиљада евра, поред кабинета хемије, реконструисан је и опремљен кабинет за физику и уређена ограда школског дворишта.

"Поносни смо што смо успели даq обновимо управо ову школу, у овом крају, јер сматрамо да деца заслужују услове за боље образовање и школовање на територији целе наше земље", каже Аница Дивац, координатор пројекта "Један у милион".

Основна школа "Деспот Стрефан Лазаревић" у Бабушници, ове године обележава 128 година постојања. Реконструкција објеката је неопходна, јер су поједини старији од једног века.

Коментара: 0


#   школе   образовање   Бабушница   Стефан Лазаревић   Владе Дивац   обнова
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима