Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Кабинет министра Тончева: 245 милиона динара за недовољно развијене општине

rssBookmark and Share

Ниш 29.03.2023. Јужна Србија Инфо

Министар за унапређење развоја недовољно развијених општина Србије Новица Тончев потписао је у Нишу уговоре о додели бесповратних средстава за Програм подршке унапређења развоја изразито недовољно развијених општина у укупном износу од 245 милиона динара.

Кабинет министра Тончева: 245 милиона динара за недовољно развијене општине

Догађају је присуствовала и градоначелница града Ниша Драгана Сотировски која је похвалила напоре Кабинета министра Тончева и истакла сегменте у којима Кабинет може додатно да помогне општинама из Нишавског округа.

На Јавни конкурс се пријавило свих 44 општина са рекордних 130 пројеката, а средства за реализацију пројеката добило је 38 недовољно развијене општине и то за области унапређења локалне комуналне инфраструктуре и активности предузимања мера у циљу смањења сиромаштва.

Кабинет за развој недовољно развијених општина трећу годину заредом организује јавни позив за јединице локалне смоуправе из четврте категорије како бисмо осигурали континуитет у напретку и континуирано радили на унапређењу услова људи са ових подручја. Овога пута додељујемо 245 милиона динара. Као што сам више пута истакао, и као министар у Влади Републике Србије, и као човек, борим се за што више могућности и максимално разумевање колега из других министарстава јер верујем да је неопходна међуресорна сарадња за најбољи резултат. Изузетно сам посвећен и будно пратим потребе неразвијених подручја и зато, када сам тражио повећање буџета од Владе Републике Србије, знао сам да општине вредно припремају пројекте, да су мотивисане да направе промене јер имају квалитетну подршку мог Кабинета. Позвао сам председнике локалних самоуправа да буду проактивни, да нам шаљу предлоге и идеје за унапређење функционалности живота људи, Сарадња са председницима ових општина је на веома високом нивоу што ме уверава, а сигуран сам и њихове становнике, да побољшање стандарда и убрзан економски развој у нашем случају није само прича, већ реалност. Потписивањем уговора само осигурали додатну енергију и вољу за сигурне промене које ће директно утицати на побољшање квалитета живота грађана и то за област реконструкције и адаптацију објеката, улица и путева и тротоара, набавку возила и опреме за одржавања комуналне инфраструктуре, реконструкцију и изградњу водоводне и канализационе мреже, безбедности у зони школе, изградње зграде са становима за младе брачне парове и још много тога.Ово је наставак важне, али упорне борбе, ка испуњењу циља да једну по једну општину пребацимо из статуса недовољно развијених у виши степен развијености, а сигуран сам да ћемо у томе успети“ – изјавио је Тончев.


#   Ниш   Драгана Сотировски   Новица Тончев   Влада Републике Србије   Кабинет недовољно развијенихопштина   Недовољно развијене општине
#GradonacelnicaN @Vlada_SR @


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима