Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Тончев: 220 милиона динара за 35 недовољно развијених општинна

rssBookmark and Share

Сурдулица 09.02.2024. Јужна Србија Инфо

Министар за унапређење развоја недовољно развијених општина Србије, Новица Тончев, потписао је у Влади Републике Србије уговоре о додели бесповратних средстава за Програм подршке унапређења развоја изразито недовољно развијених општина у укупном износу од 220 милиона динара.

Тончев: 220 милиона динара за 35 недовољно развијених општинна

Ова средства су додељена 35 недовољно развијених општина за области унапређења локалне комуналне инфраструктуре и активности предузимања мера у циљу смањења сиромаштва.

Средства су намењена за различите области, укључујући реконструкцију и адаптацију објеката, набавку возила и опреме за одржавање комуналне инфраструктуре, реконструкцију паркинг простора, изградњу мостова, реконструкцију улица, путева и тротоара, уређење бина летње позорнице, реконструкцију и изградњу водоводне и канализационе мреже, као и мере помоћи становништву и осетљивим категоријама.

Министар Тончев истакао је да је ово четврта година заредом како се организује додела средстава за јединице локалне самоуправе из четврте категорије, што показује континуирани ангажман на унапређењу развоја ових подручја. Додатно је нагласио да иако ова сума није довољна да се задовоље све потребе људи из мање развијених делова Србије, Министарство непрестано ради на томе да прави помаке и унапређује животне услове у тим областима.

Сарадња Министарства са локалним самоуправама је изузетна, што показује посвећеност свих страна у остваривању циљева унапређења развоја. Потписивањем уговора и обезбеђивањем новчаних средстава, пружена је додатна подршка за промене које ће директно утицати на побољшање квалитета живота грађана у овим општинама.

Министар Тончев нагласио је важност међуресорне сарадње за постизање најбољих резултата, те истакао своју посвећеност у обезбеђивању што већег броја могућности и прилика за становнике недовољно развијених подручја. Ова иницијатива представља још један корак ка остваривању циљева равномерног регионалног развоја и унапређења животних услова грађана широм Србије.


#   Сурдулица   Новица Тончев   Влада Републике Србије   Кабинет недовољно развијенихопштина   Недовољно развијене општине
@Vlada_SR @


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима