Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Када ће моћи да се праве свадбе и организују фестивали

rssBookmark and Share

Ниш 01.06.2021. РТС, Јужна Србија Инфо

Кад питамо стручњаке када ће и остали моћи да се опусте, одговор је једногласан – када дођемо до испод 100 новозаражених дневно, односно, кад број нових случајева постане спорадичан. Такође, један од услова је и што већи обухват вакцинације.

Фото: Јужна Србија Инфо
Фото: Јужна Србија Инфо

Епидемиолог и члан Кризног штаба Бранислав Тиодоровић каже за РТС да је тешко одговорити на питање када би могле да буду организоване свадбе и весеља. Додаје да ће ситуација бити јаснија половином јуна и да треба пратити број нових случајева.  

"Одговор не може бити другачији од тога да пратимо кретање новозаражених. Наше болнице се празне, прелазе у нормалан рад, значи да смо на добром путу. То значи да ће нам две ковид болнице, Батајница и Крушевац, примати болеснике ако се буду појавили", рекао је епидемиолог.

Наводи и да ће велики фестивали моћи да се организују у зависности од тога колико се младих буде вакцинисало.

"Ако се буде вакцинисало више младих, ово од 20 одсто за људе од 18 до 35 година није довољно, треба да будемо бар на 50 одсто, онда се може очекивати да сви наши фестивали стварно буду отвореног типа за оне вакцинисане, пи-си-ар негативне или антигенски тест. Ако будемо искористили ове дане пред нама да се млади вакцинишу, имаћемо тај резултат", наводи Тиодоровић.


#   Ниш   прослава   свадба   фестивал   Бранислав Тиодоровић
@


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима